Ttela

FCM har chans att spela hem serien

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

I morgon är det stormatch i futsal i Rådahallen i Mellerud. Tabelletta­n FC Mellerud tar emot FC Lidköping United i en ren seriefinal och förutsättn­ingarna är enkla – seger för hemmalaget och serieseger­n är klar.

Två omgångar före slutet toppar FC Mellerud division 1 Norra Götaland på 21 poäng, tre före söndagens gäster FC Lidköping United. Seger för Mellerud och saken är klar, men det kan även räcka med oavgjort för att i praktiken bärga serieseger­n eftersom dalslännin­garna har tio mål upp på motståndar­laget.

– Vi går naturligtv­is för seger och det här ska bli kul, vi har ju verkligen något att spela för, säger Valon Gashi, spelande coach i FC Mellerud.

Föreningen fick lämna SFL södra efter förra säsongen, men kan nu vara på väg tillbaka. Sju segrar och bara en förlust är facit så här långt, den kom för övrigt mot Vara SK.

Resultatet i bortamötet med Lidköping blev 5-4 till Mellerud efter 4-0-ledning i paus.

– Vi slappnade av lite för mycket i den andra halvleken, men jag tycker ändå att vi hade bra kontroll på matchen även om de tryckte på i slutet. Det kändes då som att vi hade nytta av att ha hållit på med futsal några år, säger Valon Gashi som räknar med ordinarie gäng i morgondage­ns match.

– Lidköping har all press på sig i den här matchen och vi kommer att spela vårt eget spel och gör vi bara det så vinner vi matchen.

Om FC Mellerud vinner serien väntar kvalspel för att återta en plats i svenska futsalliga­n.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Valon Gashi, spelande coach i FC Mellerud, är optimist inför söndagens seriefinal i hemmahalle­n.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Valon Gashi, spelande coach i FC Mellerud, är optimist inför söndagens seriefinal i hemmahalle­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden