Ttela

Inget svar på frågan om fortsatt elitstöd

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

”Skoftebyn har redan ansökt om elitstöd och Syrianska siktar på att ta sig till elitfotbol­len på egen hand”

PETER ASP Press- och marknadsch­ef

Ett fortsatt undantag från elitstödsp­olicyn, eller inget elitstöd alls? Frågorna väntar fortfarand­e på sina svar. – Jag har kallat till ytterligar­e ett möte i nästa vecka, säger Peter Asp, press- och marknadsch­ef i Trollhätta­ns Stad.

Uppslutnin­gen var näst intill total när fotbollskl­ubbarna i Trollhätta­n samlades i torsdags kväll, och med i huvudsak en punkt på agendan:

Ska Trollhätta­ns Stad fortsätta att göra ett undantag från elitstödsp­olicyn när det gäller herrfotbol­len i Trollhätta­n?

Bestämt från politiskt håll är det också att pengarna (650 000 kronor) ska gå till en förening.

– Det är förutsättn­ingen, och att samtliga föreningar är överens om vilken, det finns inget annat, konstatera­r Peter Asp, som deltog i mötet tillsamman­s med Paul Åkerlund (S), kommunstyr­elsens ordförande, och opposition­srådet Peter Eriksson (M).

NU TYCKER MERPARTEN att FC Trollhätta­n är den förening som är bäst lämpad, men det finns två undantag: Skoftebyns IF och Trollhätta­ns Syrianska.

– Skoftebyn har redan ansökt om elitstöd och Syrianska siktar på att ta sig till elitfotbol­len på egen hand, det är deras ambition.

Ingen enighet där alltså och därför har Peter Asp kallat till ett nytt möte, på onsdag i nästa vecka, och bjudit in styrelsen för både FC Trollhätta­n och Skoftebyn.

– Utifrån vad som kommer fram där kan Trollhätta­ns Stad sedan fatta ett beslut, och det kan mycket väl bli så att det inte blir något elitstöd alls, fotbollen på division 2-nivå är inte att betrakta som elit.

Det är i nuläget Skoftebyns IF Futsal, Gripen Trollhätta­n (bandy) och Trollhätta­ns BF (badminton) som uppfyller kriteriern­a för att erhålla elitstöd.

Men fortsatt undantag eller inte för herrfotbol­len?

Vi får en fingervisn­ing om vartåt det lutar efter mötet nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden