Ttela

VIF tar in nygammalt och nytt

- MARTIN AHLIN

Målvakt? Check. Mittback? Check. Vänersborg­s IF gjorde på torsdagskv­ällen klart med två nya spelare: Besarion Kodalaev och Vedat Mehmeti. – Vi är jättenöjda, säger Ulf Guldbrands­en i herrsektio­nen.

Det har funnits och finns fortfarand­e ett par luckor att fylla i VIF:S lagbygge anno 2018, men gårdagens dubbelvärv­ning var ändå en tydlig signal om att man tänker ge motståndar­na en rejäl kamp under den kommande säsongen.

Inte minst eftersom målvakten Besarion Kodalaev nu är tillbaka i den röda tröjan efter en säsong i IFK Uddevalla.

– Vi har tittat väldigt mycket på vilken typ av målvakt vi behöver och tror väl inte att vi kommer vara ett topplag kanske, utan det lär bli ett lägre försvarssp­el med mycket inlägg emot oss. Ser man till den delen av spelet så är Besarion den absolut bäste som finns häromkring, säger Ulf Guldbrands­en om ”Big Beso”, som även kommer att få rollen som målvaktstr­änare.

Därmed står det också klart att Markus Mäkinen, som under frimånaden skrev över sig till Trollhätta­ns FF, har gjort sitt i VIF för den här gången. Även Mustafa Abdulhakee­m kommer att leta sig vidare.

MEN PÅ NYFÖRVÄRVS­FRONTEN återfinns dessutom ett annat namn, tillhörand­e Vedat Mehmeti. Mittbacken kommer närmast från Vänersborg­s FK, som han represente­rat under fyra säsonger.

– Vedat har gett ett fantastisk­t fint intryck. Det är en sympatisk kille med väldigt fina värderinga­r, och en duktig fotbollssp­elare. Det var givetvis tråkigt att tappa Hampus (Vajizovic) till VFK, men genom att ersätta med Vedat så känns det som att vi kanske går plus-minusnoll, hävdar Guldbrands­en.

LÄMNAR KLUBBEN GÖR däremot Christian Sundén Niemi som fortsätter i Trollhätta­ns BOIS.

– En jätteposit­iv överraskni­ng, säger tränaren Fredrik Bengtsson om 29-åringen.

I veckan tackade Sundén Niemi för sig i Vänersborg­s IF, men han har tränat med BOIS sedan strax före jul och bestämde sig under torsdagskv­ällen för att spela med division 3-klubben under den kommande säsongen.

För Fredrik Bengtsson är spelaren en relativt ny bekantskap, och en angenäm sådan.

– Det här är ju en kille som jag sett spela fotboll, men jag har aldrig pratat med honom eller fått annan input. Men Christian är en jätteposit­iv överraskni­ng, grymt social och trevlig. De första 10-15 meterna är han oerhört explosiv, och sedan är han en smart fotbollssp­elare också.

Om värvningen även sätter punkt för BOIS silly season-säsong? Inte alls. BOIS har för tillfället två provspelar­e på plats: Stefano Jasarevic, senast i Vänersborg­s IF, samt Andreas Jansson, med ett förflutet i Brålanda, Skoftebyn och TFK.

 ?? Bild: NEMANJA KAZIC ?? NYGAMMAL I VIF. Målvakten Besarion Kodalaev är tillbaka i Vänersborg­s IF igen efter en utflykt till IFK Uddevalla.
Bild: NEMANJA KAZIC NYGAMMAL I VIF. Målvakten Besarion Kodalaev är tillbaka i Vänersborg­s IF igen efter en utflykt till IFK Uddevalla.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? NY I VIF. Mittbacken Vedat Mehmeti lämnar Vänersborg­s FK för spel hos rivalen Vänersborg­s IF i stället.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE NY I VIF. Mittbacken Vedat Mehmeti lämnar Vänersborg­s FK för spel hos rivalen Vänersborg­s IF i stället.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden