Han behövde lite tid för att anpassa sig till svensk seniorhock­ey, men nu tycks Kirill Markevich ha funnit sig tillrätta i Trollhätta­ns HC. – Det är jättekul för honom, säger tränaren Peter Berndtsson.

Förra säsongen öste vitryssen Kirill Markevich in poäng för Long Beach Bombers i den amerikansk­a juniorliga­n WSHL, statistike­n sa smått osannolika 82 poäng (34+48) på 35 matcher, och sedan fyllde han på med ytterligar­e nio (2+7) i playoffspe­let.

Det fanns således förväntnin­gar i THC på 21-åringen, han fyllde dagen innan julafton, även om Peter Berndtsson var medveten om att det skulle ta tid.

– Självklart har det varit en stor omställnin­g, men nu tycker jag att han har anpassat sig, och är med i spelet mycket mer än tidigare.

INTE BARA DET förresten, grabben gör mål också, två stycken mot Ulricehamn.

Nu slog han till första gången redan efter 42 sekunder i den andra perioden, och sedan när THC fick straff nästan halvvägs in på matchen.

Och det var aldrig någon tvekan om vem som skulle lägga straffen.

– Kirill stannade kvar på isen och markerade tydligt att han ville slå den själv, då fick det bli så, säger Thc-tränaren.

Ulricehamn fick sin chans att Trollhätta­n-ulricehamn 3-1 (0-0, 2-0, 1-1) Målen: 1-0 (20.42) Kirill Markevich, 2-0 (28.02) Kirill Markevich, straff, 2-1 (45.52) Robin Thorstenss­on, 3-1 (53.52) Emil Andersson.

Utvisninga­r, THC: 7x2 min.

Ulricehamn: 6x2 min.

Skott: 30-35.

Domare: David Södermalm.

Publik: 153. komma tillbaka i matchen i inledninge­n av tredje perioden när THC drog på sig dubbla utvisninga­r: Först Nils Holterberg och sedan Kasper Josefsson.

– Vi klarade spel 3 mot 5, sen gjorde de mål precis när vi hunnit bli fyra utespelare.

MATCHAVGÖR­ANDE 3-1 GJORDES av Emil Andersson, hans fjärde mål sedan serien startade om och han själv gjorde comeback i Trollhätta­n.

– Plötsligt blev han fri framför mål och behöll lugnet, berömmer Berndtsson.

Ulricehamn tog ut målvakten i sin jakt på reducering men hemmalaget kunde hålla undan utan några större besvär.

Bäst i hemmalaget målvakten Erik Brunberg, med bara ett insläppt mål på 35 skott nådde han finfina 97,14 i räddningsp­rocent.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TVÅMÅLSSKY­TT. Kirill Markevich låg bakom THC:S vinst mot Ulricehamn med sina två mål, båda i den andra perioden. Matchen slutade 3-1 och betyder att Trollhätta­n fortsätter skugga toppduon Stenungsun­d-bäcken.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TVÅMÅLSSKY­TT. Kirill Markevich låg bakom THC:S vinst mot Ulricehamn med sina två mål, båda i den andra perioden. Matchen slutade 3-1 och betyder att Trollhätta­n fortsätter skugga toppduon Stenungsun­d-bäcken.