Ttela

Bygger nytt och satsar framåt

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

NYHETER: Hårvårdsfö­retaget Tendenz bygger helt nya, mycket större, lokaler i Mellerud. Det kan också bli fråga om nya anställnin­gar.

Under sommaren hoppas hårvårdsfö­retaget Tendenz i Mellerud kunna öppna i nybyggda och större lokaler vid E45. – Det kan även bli fler jobb, säger vd:n och delägaren Jörgen Nykvist.

Tendenz återfinns sedan många år i trångbodda lokaler på Västerråda men där saknas möjlighet att växa. Hyresvärde­n Orvelingru­ppen är densamma som vill bygga köpcentrat och det har inte gått att komma överens om en lösning.

– Vi behöver större lagerytor och har hyrt in oss i externa lokaler runt om i Mellerud under flera år. Men det är tungjobbat och därför är detta ett beslut som växt fram, säger Jörgen Nykvist.

HAN BERÄTTAR ATT företaget har letat länge efter en lämplig tomt men så plötsligt löste det sig när Göran Andersson, som ägde en tomt vid E45, kunde tänka sig att sälja.

– Han hade tänkt etablera sig där själv men släppte tomten till oss. Det är ett mycket bra läge och tillräckli­gt stora ytor till vår fastighet.

Den nya fastighete­n får cirka 1 400 kvadratmet­er golvyta, fördelat på 1 000 kvadrat lager och 400 kvadratmet­er kontor. Det blir ett höghöjdsla­ger med sju meter i takhöjd.

– Det är mer än vi behöver så det är byggt för framtiden, säger vd:n.

Tendenz levererar exklusiva hårvårdspr­odukter till främst frisörbran­schen och företaget erbjuder helhetslös­ningar som även innefattar exempelvis salongsinr­edning och tillbehör.

36 PERSONER FINNS i organisati­onen, fördelat på fast anställda, säljare och frilanstek­niker, utspridda i hela landet. På kontoret och lagret i Mellerud finns 13 anställda.

– Visionen är att växa och öka i omsättning och sett över en treårsplan är målet att anställa ytterligar­e två säljare och ett par personer till kontoret, säger Jörgen Nykvist.

”Det är mer än dubbelt så mycket som vi behöver i dag men vi har byggt för framtiden”. JÖRGEN NYKVIST

delägare och vd, Tendenz

HAN VILL INTE avslöja den totala byggkostna­den men bedömer att de nya lokalerna kan stå klara i månadsskif­tet maj/juni. Inflyttnin­g blir under sommaren.

– Det känns inspireran­de och kul att få göra det här i Mellerud och att komma in i en ny miljö. Personalen ser fram mot flytten och det kommer säkert att ge ny energi. Överlag tycker jag att det är en positiv anda i Mellerud och jag tror att 2018 blir ett roligt år.

 ?? Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON ?? NYBYGGE. Företaget Tendenz i Mellerud räknar med att flytta in i nya och större lokaler vid E45 under sommaren.
Bild: SVEN-GUNNAR SVENSSON NYBYGGE. Företaget Tendenz i Mellerud räknar med att flytta in i nya och större lokaler vid E45 under sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden