Ttela

Veckan bjuder på snö och regn

- LINUS NILSSON 0520-42 26 00 linus.nilsson@ttela.se

Den kraftiga blåsten från måndagen har bedarrat. Resten av veckan väntas mer snö och regn.

Under måndagen och natten till tisdagen föll ungefär fem centimeter snö samtidigt som det var kraftig blåst.

– Blåsten kommer att avta under natten mot tisdagen och snön kommer att övergå i regn, säger Ingrid Ebonn, meteorolog Foreca.

Ingrid Ebonn menar att övergången mellan snö och regn sker på grund av att det skiftar från minus 2-3 grader till 2-3 grader plus mellan måndagen och tisdagen.

PÅ ONSDAGEN FINNS det åter risk för snö i och med att temperatur­en åter går under noll sträcket. Då kan det finnas risk för snöhalka i stället för frosthalka.

– Frosthalka är den halka som de flesta tänker på i första hand men det kan bli halt även när det är nyfallen snö på vägarna, säger Ingrid Ebonn.

Hon uppmanar därför alla som rör sig i trafiken att ta det lugnt när man de är ute på vägarna.

Framåt torsdagen kommer ett lågtryck att dra in norrut men det är osäkert om snön kommer att nå de fyra kommunerna, Mellerud, Lilla Edet, Trollhätta­n, Vänersborg.

– Söder om er så ser det ut att kunna komma mycket snö men det är ännu osäkert om det når området. Det gör även att det är svårt att säga mer om hur vädret kommer att se ut under den helgen, säger Ingrid Ebonn.

TEMPERATUR­EN VÄNTAS LIGGA kvar mellan några grader minus och några grader plus de kommande dagarna med lokala skillnader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden