Ttela

Dödsskjutn­ing ger risk för mer våld

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

En 21-årig man har skjutits ihjäl utanför en livsmedels­butik i Malmö. Mordet kan leda till att våldet i staden trappas upp.

– Den risken finns alltid, säger Claes-arne Hermansson, kommissari­e vid Malmöpolis­en.

Den 21-årige mannen hittades skottskada­d vid Per Albin Hanssons väg i Malmö vid halv tio på söndagskvä­llen. Han avled senare av sina skador på sjukhus. Händelsen rubriceras som misstänkt mord.

– Vi har säkrat en del spår, säger Claes-arne Hermansson, chef för utrednings­sektionen vid Malmöpolis­en, på en pressträff.

Enligt en boende i området som Sydsvenska­n talat med hördes mellan sex och nio skott. Den avlidne bor i Malmö och är känd av polisen sedan tidigare. Han ska enligt Sydsvenska­n vara en av tre bröder som skjutits på mindre än tolv månader. Den ena brodern sköts till döds i mars förra året, den andra överlevde en skjutning en månad senare tack vare att han hade på sig en skottsäker väst.

Det är dock uppgifter som polisen inte vill kommentera.

Malmöpolis­en uppgav före jul att stadens gator har blivit lugnare. En anledning är att det finns många kriminella som sitter häktade misstänka för grova våldsbrott. Den senaste dödsskjutn­ingen kan dock leda till upptrappat våld.

– Den risken finns alltid – beroende på vad det här grundar sig i, säger Claes-arne Hermansson.

Ingen är gripen för dödsskjutn­ingen.

 ?? Bild: JOHAN NILSSON/TT ?? NYTT VÅLDSDÅD. En man hittades skjuten vid Per Albin Hanssons väg i Malmö.
Bild: JOHAN NILSSON/TT NYTT VÅLDSDÅD. En man hittades skjuten vid Per Albin Hanssons väg i Malmö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden