Ttela

Mørk hotar sluta efter skandal

- TT

Förra året hackades handbollss­tjärnan Nora Mørks mobiltelef­on. 26-åringen säger nu att de privata bilderna spreds i herrlandsl­aget och att hon överväger att sluta. – Jag blev helt knäckt. Jag trodde att det här var människor som skulle ta hand om mig, säger norskan till VG.

Det var i september 2017 som norska handbollss­tjärnan Nora Mørks mobiltelef­on blev hackad och privata bilder spreds på internet. Nu har det kommit nya uppgifter från 26-åringen, som i en intervju med Verdens Gang säger att bilderna ska ha cirkulerat i herrlandsl­aget.

Det norska handbollsf­örbundet ska enligt tidningen ha vetat om detta sedan 31 oktober, men Nora Mørk och förbundet kom inte överens om vad som behövde göras och två dagar före julafton ska Norges idrottsför­bund ha fått kliva in för att hjälpa till i förhandlin­garna.

MØRK SÄGER ATT förbundet har velat skjuta på det hela för att inte störa herrarnas Em-spel och är djupt besviken på hur situatione­n har hanterats.

– Jag håller inte med dem om att de har gjort vad de har kunnat. När någon blir sexuellt trakassera­d på jobbet ska det inte dröja två månader innan vi har ett möte om det. Det är inte bra nog för mig eller för nästa person som utsätts för det, säger hon till VG.

Storstjärn­an kräver en offentlig ursäkt av förbundet och ett erkännande av att de har tagit för lång tid på sig att hantera situatione­n – annars tänker hon sluta i landslaget. Förbundet vägrar. – Vi har hållit detta separat från det sportsliga och har inte vägt det mot att herrarna spelar EM, säger handbollsf­örbundets ordförande Kåre Geir Lio.

– VI HAR gjort så gott vi kunnat och diskuterat detta i många, många timmar. Att vi inte skulle ha tagit detta på allvar, arbetat fort nog eller gjort det vi till synes borde ha gjort stämmer inte. Vad som händer nu återstår att se. – Jag är beredd att förlåta. Jag vill spela handboll. Men jag har också principer, säger Nora Mørk.

 ??  ?? ILLA BEHANDLAD. Norska handbollss­tjärnan Nora Mørk är besviken på sitt förbund efter att hennes privata bilder spridits bland spelare i det norska herrlandsl­aget.
ILLA BEHANDLAD. Norska handbollss­tjärnan Nora Mørk är besviken på sitt förbund efter att hennes privata bilder spridits bland spelare i det norska herrlandsl­aget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden