Ttela

Kanal 5 satsar på komedi och kvinnohist­oria i vår

- TT

Kvinnohist­oria med Berg och Meltzer, Os-hjältar som gör upp i ”Superstars” och helt nya komedisats­ningar. Så ser vårtablån i Kanal 5 ut. – Vi tar historien på stort allvar men också med en klackspark, säger Carina Berg om nya ”Den fantastisk­a historien”.

Carina Berg och Christine Meltzer har tidigare gjort tv-program som ”Berg & Meltzer i Amerika” och ”Berg & Meltzer på Hawaii”.

DEN 26 FEBRUARI är det premiär i Kanal 5 för ett helt nytt program med duon. I ”Den fantastisk­a historien med Berg & Meltzer” provar de på att vara kvinna i olika tidsåldrar.

– Det är ju en lite ironisk titel för den här historien är ju långtifrån fantastisk alla gånger. Det har varit riktigt mörkt att få återupplev­a hur kvinnor har haft det, säger Carina Berg.

– Men samtidigt är det fantastisk­t att den här historien för en gångs skull berättas, säger Christine Meltzer.

EN ANNAN NYHET i Kanal 5 i vår är komediseri­en ”Helt perfekt” där bland andra Johan Petersson, Eva Röse, Johan Ulveson och Adam Pålsson spelar versioner av sig själva. Serien, som påstås vara baserad på verkliga händelser, får premiär den 25 februari.

Tionde säsongen av realitypro­grammet där Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm hjälper människor som drabbats av tunga motgångar.

Premiär 29 januari. * ”Superstars”: Ny säsong av det klassiska tävlingspr­ogrammet. I år medverkar idrottsstj­ärnorna Johan Olsson, Anette Norberg, Thomas Ravelli, Susanne Gunnarsson, Patrik Sjöberg, Klara Svensson, Stefan Schwarz och Marie-helene ”Billan” Östlund.

Premiär 13 februari. * ”Dessertmäs­tarna”: Sjätte säsongen av tävlingspr­ogrammet där skickliga konditorer gör upp om att bli dessertmäs­tare.

Premiär 14 februari. * ”Wahlgrens värld”: Tredje säsongen av den populära realityser­ien om familjen Wahlgren, med Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren i huvudrolle­rna. Premiär 15 februari. * ”Sommaren med släkten”: Andra säsongen av komediseri­en med bland andra Christine Meltzer, Peter *

– Det är skrivet men det kanske också är lite upplevt och jag vill inte gå in på vad som är vad, säger Johan Petersson med glimten i ögat.

FLERA PROGRAM GÖR också comeback i Kanal 5 i vår – som ”Sommaren med släkten” och ”Dessertmäs­tarna”. Den 15 februari är det sedan premiär för den tredje säsongen av ”Wahlgrens värld” där tittarna bland annat får se hur det går när Magnusson, Rakel Wärmländer, Krister Henriksson och Anki Lidén i rollerna. Premiär 25 februari. * ”Helt perfekt”: Ny komediseri­e där Johan Petersson, Eva Röse, Johan Ulveson och Adam Pålsson spelar skruvade versioner av sig själva. Premiär 25 februari. * ”Den fantastisk­a historien med Berg & Meltzer”: Nytt program där Carina Berg och Christine Meltzer tar sig an kvinnans historia och provar

Bianca Ingrosso flyttar hemifrån.

– Det blir lite mer fokus på mig privat och på mamma privat, vi filmar inte lika mycket tillsamman­s varje dag. Så man får lära känna oss ännu mer den här säsongen, säger hon.

DET BLIR OCKSÅ en ny säsong av klassiska ”Superstars”. I vårens omgång, som får premiär den 13 februari, tävlar idrottare som Johan på hur det var att vara kvinna i olika tidsåldrar. Premiär 26 februari. * ”Breaking news med Filip och Fredrik”: Fredrik Wikingsson och Filip Hammar gör åttonde säsongen av sitt direktsänd­a aktualitet­sprogram. Premiär 26 februari. * ”Tunnelbana­n”:realityser­ie som skildrar drama och solskenshi­storier i Stockholms tunnelbana. Sjunde säsongen. Premiär 1 mars.

Olsson, Anette Norberg, Thomas Ravelli och Marie-helene ”Billan” Östlund.

– Jag hade tänkt innan att jag åker dit på skoj men sedan när det väl blir tävling så står man ju där och händerna börjar darra, då går man in i sin bubbla. Det går inte att koppla bort, säger längdskidå­karen Johan Olsson, som avslutade sin elitkarriä­r efter förra säsongen.

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND/TT ?? KANAL 5:S NÖJESSTJÄR­NOR. Christine Meltzer medverkar i ”Sommaren med släkten” och nya ”Den fantastisk­a historien med Berg & Meltzer”, Peter Magnusson spelar en av huvudrolle­rna i ”Sommaren med släkten”, Carina Berg gör ”Den fantastisk­a historien med...
Bild: ANDERS WIKLUND/TT KANAL 5:S NÖJESSTJÄR­NOR. Christine Meltzer medverkar i ”Sommaren med släkten” och nya ”Den fantastisk­a historien med Berg & Meltzer”, Peter Magnusson spelar en av huvudrolle­rna i ”Sommaren med släkten”, Carina Berg gör ”Den fantastisk­a historien med...
 ??  ?? NY SÄSONG. Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren i ”Wahlgrens värld”.
NY SÄSONG. Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren i ”Wahlgrens värld”.
 ??  ?? REDO. Johan Olsson deltar i nya ”Superstars”.
REDO. Johan Olsson deltar i nya ”Superstars”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden