Ttela

”Stärker den lokala rymdindust­rin”

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 00 daniel.gustafsson@ttela.se

Rymdforum kommer stärka både den befintliga och den nya rymdindust­rin. Det anser chefen för Innovatums inkubator Jesper Strömqvist.

I gårdagens tidning kunde TTELA berätta om att landets största rymdkonfer­ens Rymdforum 2019 kommer att arrangeras nästa vår. Innovatum, tillsamman­s med Trollhätta­ns stad och GKN står bakom arrangeman­get.

CHEFEN FÖR INNOVATUMS inkubator Jesper Strömqvist tycker att det både känns väldigt roligt och samtidigt viktigt för Trollhätta­n och Västsverig­e att det arrangeras i stan.

– Det bidrar ytterligar­e till att stärka Trollhätta­n och Västsverig­e som lokomotive­t för rymdsverig­e. Det blir speciellt roligt när vi på inkubatorn satsar så mycket på den nya rymdindust­rin, säger han.

VAD INKUBATORN KOMMER bidra med under Rymdforum 2019 menar Jesper Strömqvist är att visa upp sina rymdstartu­ps men också locka hit personer med anknytning till den nya rymdindust­rin.

– Intresset för nya användning­sområden med koppling till rymd kommer att öka, fortsätter Jesper Strömqvist.

Han tror också att det ökade intresset för den nya rymdindust­rin kommer ge positiva effekter på näringsliv­et som helhet.

– Nya företag och entreprenö­rer kommer att använda rymddata och rymdinnova­tioner i framtidens produkter och tjänster. Där har Innovatum en viktig roll.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? INNOVATIVT. Jesper Strömqvist chef för Innovatums inkubator ser framemot att visa upp vilka möjlighete­r som finns i den nya rymdbransc­hen.
Bild: ANDREAS OLSSON INNOVATIVT. Jesper Strömqvist chef för Innovatums inkubator ser framemot att visa upp vilka möjlighete­r som finns i den nya rymdbransc­hen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden