Ttela

Sprängdåde­t en mo

MALMÖ: TVÅ MÄN ANHÅLLNA EFTER ATTACKEN MOT POLISHUSET

-

– Vi tror att det är en reaktion från tidigare åtgärder mot de här personerna, säger Stefan Sintéus, Malmös polismästa­re.

De två männen i 20-årsåldern kunde snabbt gripas efter onsdagskvä­llens explosion vid polisstati­onen i Malmöstads­delen Rosengård. De sitter anhållna på sannolika skäl misstänkta för allmänfarl­ig ödeläggels­e.

– Det arbete som vi har mot de kriminella innebär tyvärr att vi får förvänta oss sådana här typer av angrepp från de kriminella. De gillar helt enkelt inte att vi har ett fortsatt hårt tryck på dem, säger Stefan Sintéus på en pressträff.

– Personalen är förbannad, på ren svenska, säger lokalpolis­områdesche­f Erik Jansåker.

DE ANHÅLLNA FINNS med på en lista om ungefär 200 kriminella personer som Malmöpolis­en under de tre senaste åren haft under ständig uppsyn. Personerna, som av polisen beskrivs som ”multikrimi­nella”, är i åldern 15 till 23 år gamla och har fått över 1 800 domar mot sig, enligt Sintéus som fortsätter:

– Det är personer som har haft en misslyckad skolgång. De saknar arbete och har levt i kriminalit­et under många, många år. De har trots sin ringa ålder kommit väldigt långt på den kriminella stegen och det gör att de är extremt svårjobbad­e.

Redan vid 15-årsåldern är de ”ganska avancerat kriminella”, berättar han. Storleken på Malmö som stad gör det svårt att få dem ur sin kriminella bana om de väljer att bo kvar.

– Egentligen lever de själva ett svårt liv, med risk hela tiden för sitt

Två unga män är anhållna misstänkta för sprängdåde­t mot polishuset i Rosengård. Båda är med på Malmöpolis­ens lista med cirka 200 grovt kriminella personer.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden