Ttela

Treaktion

- DANIEL KIHLSTRÖM/TT

eget liv eftersom de är så nära inpå varandra, säger polismästa­ren.

Attacken har skapat en beslutsamh­et bland poliserna i Malmö om att ställa de ansvariga till svars, säger Carina Persson, polischef i region Syd.

– Det är ju inte bara ett angrepp på polisen. Det är också ett angrepp på samhället, säger Persson.

– Vi kommer inte att vika ned oss för den här typen av attentat och handlingar, fortsätter hon.

VAD FÖR TYP av sprängladd­ning som kastades över staketet och in på parkeringe­n vid polishuset i Rosengård kan polisen i nuläget inte gå in på. Ingen person skadades.

– Det är kraftigare än en fyrverkeri­pjäs, men kanske inte så kraftig som en handgranat. Skadan är ändå sådan att man har gjort en krater i asfalten, säger Sintéus.

UTREDNINGE­N HAR VISAT att ett antal personer har rört sig i området och dem är polisen angelägen om att komma i kontakt med, uppger kammaråkla­gare Magnus Pettersson. Han vill inte gå in på vare sig bevisning eller vad som har sagts i förhören med männen.

– Senast klockan 12 på söndag ska jag ta ställning till om de ska sättas på fri fot eller begäras häktade, säger Pettersson till TT. * 29 oktober 2017: Polisstati­onen i Araby i Växjö utsätts för skadegörel­se vid två tillfällen under natten. * 27 november 2017: En handgranat detonerade nära polishuset i Uppsala. Åtta bilar skadades, men inga människor kom till skada. * 29 december 2017: En polisbil exploderar utanför polisens lokaler på Sallerupsv­ägen i centrala Malmö. Inga människor skadas.

 ?? Bild: JOHAN NILSSON/TT ??
Bild: JOHAN NILSSON/TT
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden