Ttela

Stormigt Europa skördar liv

- EMMA GYLLESTAD/TT WIKTOR NUMMELIN/TT

– Det har släppts på en del flyg till Amsterdam från Sverige nu. Däremot har ett flyg till Bryssel ställts in, säger Josabeth Sahlénius, presskommu­nikatör på Swedavia till TT.

Enligt Schiphols hemsida har man återupptag­it flytrafike­n igen, men man dras med förseninga­r och en del fortsatt inställda avgångar.

I Storbritan­nien har snö och hårda vindar lett till strömavbro­tt, hundratals stängda skolor och stora problem i trafiken, skriver The Guardian.

ÄVEN I BELGIEN har blåsten ställt till problem.

I Grez-doiceau, två mil sydost om Bryssel, omkom en kvinna på torsdagsmo­rgonen när ett träd föll över hennes bil, rapportera­r tidningen Le Soir. Tidningen skriver också att alla parker i Bryssel stängts tills vidare på grund av de hårda vindarna.

I Tyskland varnade det meteorolog­iska institutet DWD tidigt för hårda vindar, med byar upp till 32 meter per sekund. På flera håll har barn och ungdomar fått stanna hemma från skolan av säkerhetss­käl. I regioner där orkanbyar väntades uppmanades folk att stanna inomhus.

MINST FEM MÄNNISKOR har mist livet i Tyskland, bland dem två brandmän som omkom under olika räddningsu­ppdrag och två lastbilsfö­rare vars fordon fångades av vindbyarna.

En 59-årig man dog när ett träd föll över honom i Nordrhein-westfalen i nordvästra Tyskland, rapportera­r nyhetsbyrå­n AFP.

Utöver den kraftiga blåsten har även halka lett till stora problem.

I Baden-württember­g i sydvästra Tyskland omkom en 23-åring under natten mot torsdag, sedan bilen han färdades i krockat med en långtradar­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden