Ttela

Fjärde raka förlusten i alltvåan för VHC

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Det blev ingen utklassnin­g, men Borås fortsätter att vara ett spöke för Vänersborg­s HC. – Vi ger oss inte chansen att vinna i dag, säger Peter Andersson, tränare i VHC, efter 2-5-förlusten.

I grundserie­n vann Borås båda mötena mot VHC, först med 8-1 och sen med 10-2. Men på onsdagskvä­llen hade Vänersborg­s HC chans att ta revansch när de båda lagen möttes i det första av två möten i alltvåan.

Och visserlige­n var VHC:S insatser betydligt bättre än i de tidigare matcherna, men någon vinst blev det inte. I stället fick de sig se besegrade för fjärde seriematch­en på raken.

– Vi ger oss inte chansen att vinna i dag, det är alldeles för enkla mål vi släpper in, säger Peter Andersson, tränare i VHC.

Två av dem kom i första perioden. Det första efter sex minuter genom Oscar Ribbnäs, den andra strax innan periodvila­n genom Linus Karlsson.

– Vi är inte nöjda efter första perioden för då kommer vi inte upp i nivå, men efter andra tycker jag synd om killarna. Vi har fyra ramträffar och något kunde väl ändå ha gått i mål, säger Peter Andersson.

Men några mål blev det inte, för något av lagen. I stället var det en period som präglades av stök och utvisninga­r.

I tredje perioden fick VHC däremot en smakstart, efter 30 sekunder presentera­de sig nyförvärve­t Mika Huhtasalo när han serverade Sebastian Mårtensson som reducerade till 1-2.

– Vi fick en bra start och då kändes det kanon. Sen fick de återigen ett lätt mål och 1-3. Sen får vi in 2-3 genom vår krigarment­alitet, och den ska vi jobba vidare med. Men så kommer 2-4 och 2-5 rätt så snabbt efter, och sen hittar vi inte riktigt energin, säger Andersson Vänersborg-borås 2-5 (0-2, 0-0, 2-3) Målen: 0-1 (6.17) Oscar Ribbnäs, 0-2 (18.32) Linus Karlsson, 1-2 (40.30) Sebastian Mårtensson, 1-3 (47.07) Linus Bergman, 2-3 (49.40) Jacob Bertilsson, 2-4 (52.00) Aleksei Sibirtsev, 2-5 (55.23) Aleksei Sibirtsev.

Utvisninga­r, Vänersborg: 5x2 min.

Borås: 5x2 min.

Skott: 33-33.

Domare: Magnus Eliasson.

Publik: 326. och fortsätter:

– Men jag tycker att vi bjuder på en helt okej match, det finns många bitar som är positiva att ta med sig från den här matchen.

Men någon vändning av den negativa trenden blev det inte. I stället får Peter Andersson och hans grabbar hoppas att den kommer på söndag mot Kungälv.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MÅLTRÄFF. Sebastian Mårtensson reducerade tidigt i den tredje perioden, men det hjälpte inte VHC som förlorade igen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MÅLTRÄFF. Sebastian Mårtensson reducerade tidigt i den tredje perioden, men det hjälpte inte VHC som förlorade igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden