Ttela

Fortsatt sökande efter P-A:S ersättare

- MARTIN AHLIN

Sökandet pågår, men än har Vänersborg­s FK inte lyckats hitta en tränare till sitt damlag. – Men vi är inte oroliga, säger Thomas Karlsson i damsektion­en.

I november meddelade tränaren P-A Lundkvist att det var dags att ta nästa steg efter tre år som huvudansva­rig för VFK.

Hans fotbollsre­sa gick därför vidare hos nyblivna elitettan-laget Lidköpings FK, där han fått rollen som assisteran­de tränare.

Luckan som uppstått har VFK samtidigt inte lyckats fylla, trots att man träffat kandidater som motsvarat de krav som ställts.

– Vi hade två som var väldigt intressera­de, men de bestämde sig för att ta ett sabbatsår istället. Det är inte helt lätt att hitta en bra tränare, konstatera­r Thomas Karlsson som ska träffa två nya namn senare i veckan.

Känner du någon stress ?

– Nej, vi är inte oroliga i och med att vi är så många ledare ändå just nu, svarar Karlsson som fått se spelare och tränare i lagen för 02:or samt 03:or ta steget upp i seniorkate­gorin.

Det låter som att en intern lösning skulle vara möjlig – men vill ni helst ha en tränare utifrån?

– Ja, dels för att det vore roligt för de här yngre tjejerna att få en ny röst. Vi vill helst undvika att någon har en föräldraro­ll när det är dags för laguttagni­ngar och så. Om man får önska.

SAMTIDIGT ÄR TRUPPEN inför den kommande säsongen inte helt spikad. Anfallaren Linn Andersson överväger fortfarand­e sina alternativ och yttern Sofia Thorsén har provtränat med andra klubbar.

Dessutom har de två talangerna Sajra Fejzic och Wilma Karlsson hälsat på hos Lidköpings FK.

Sedan tidigare har lagkaptene­n Josefin Berg aviserat att hon lägger skorna på hyllan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden