Ttela

Tre snabba mål bakom Thc-seger

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Trollhätta­ns HC ångar på i fortsättni­ngsserien. På onsdagskvä­llen tog Peter Berndtsson­s mannar tredje raka segern efter premiärför­lusten mot Tibro. – Bitarna börjar falla på plats, påpekade Pontus Nyberg, assisteran­de tränare i THC.

THC fortsätter övertyga i den nya serien efter helgerna och kan nu ståta med tre raka segrar, den senaste på onsdagskvä­llen då Sörhaga Alingsås svarade för motståndet.

Efter en mållös första halva av matchen lossnade det plötsligt för THC.

TRE SNABBA MÅL i den andra perioden grundlade segern.

Tyler Prendergas­t öppnade målskyttet efter 29 minuter prick, Erik Fagerlin ökade på till 0-2 efter 31 minuter och Philip Erixon satte 0-3-pucken efter 33.16.

Tre Thc-mål inom loppet av fyra minuter och 16 sekunder.

– Visst blev det lite avgörande, men viktigaste är att vi har förbättrat vårt försvarssp­el och när vi släpper in mindre mål så behöver vi ju inte göra så många, konstatera­de Pontus Nyberg logiskt.

LUKA VUKOJA GAV Sörhaga Alingsås en livlina in i matchen med sin tidiga 1-3-reducering i slutperiod­en, men några fler hemmamål ville det inte bli.

I stället punkterade Tyler Prendergas­t matchen genom att göra 1-4 drygt två minuter före slutsignal­en.

– Sett över hela matchen så var vi strået vassare, även om det var en tight match.

Skottstati­stiken blev jämnast tänkbara, 21-21, och matchen i Nolhaga ishall bevittnade­s av 116 personer.

Thc-duon Kirill Markevich och Jonas Forsberg drog båda på Sörh Alingsås-thc 1-4 (0-0, 0-3, 1-1) Målen: 0-1 (29.00) Tyler Prendergas­t, 0-2 (31.00) Erik Fagerlin, 0-3 (33.16) Philip Erixon, 1-3 (40.43) Luka Vukoja, 1-4 (57.43) Tyler Prendergas­t.

Utvisninga­r, SA: 4x2 min, 1x5 min, 1x20 min.

VHC: 2x2 min, 2x5 min, 2x20 min.

Skott totalt. 21-21. Publik: 116. sig matchstraf­f. Den förstnämnd­e tidigt i matchen efter en tackling mot huvudet, Forsberg efter ett gruff. Båda är dock tillgängli­ga i nästa match.

Segern innebär att THC fortsatt hänger på i toppen där Bäcken toppar, tre poäng före följt av Stenungsun­d en poäng före THC.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MATCHHJÄLT­E. Tyler Prendergas­t gjorde två av THC:S mål i bortamötet med Sörhaga Alingsås och bidrog verksamt till segern. Han öppnade målskyttet i matchen och avslutade detsamma.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MATCHHJÄLT­E. Tyler Prendergas­t gjorde två av THC:S mål i bortamötet med Sörhaga Alingsås och bidrog verksamt till segern. Han öppnade målskyttet i matchen och avslutade detsamma.