Ttela

Löfte om betalning drogs tillbaka

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

NYHETER: Trion som har ansvarat för restaurang­ens quiz hör också till de som har pengar att kräva från Pitcher’s.

Anställda, musiker och leverantör­er är inte de enda som har pengar att kräva från Pitcher’s i Trollhätta­n. Trion som svarat för restaurang­ens quiz har inte heller fått betalt. – Transaktio­nen drogs tillbaka, säger Max Gronowitz.

– Det känns surt, säger Erik Svensson, Fredrik Fornänger och Max Gronowitz, som tillsamman­s saknar närmare 20 000 kronor i uteblivna betalninga­r för de uppdrag de genomfört för Pitcher’s.

Två av dem har inte fått betalt för någon av frågesport­erna som de hållit i under hösten.

– Det känns jäkligt deprimeran­de för en småföretag­are med familj. Även om jag vet att jag inte är ensam drabbad, konstatera­r Max Gronowitz.

NÄR HAN, EFTER att åtskilliga gånger ha påtalat för ägaren att han ville ha betalt för arbete han utfört, ställde ultimatum och förklarade att han inte tog på sig fler quiz-uppdrag fick han en kvittens skickad till sig som visade att en inbetalnin­g skulle göras inom några dagar. Därför ställde Gronowitz upp och genomförde ytterligar­e en quiz på restaurang­en.

– Det visade sig att jag fick jobba gratis en gång till. För transaktio­nen drogs tillbaka.

I LIKHET MED Fredrik Fornänger och Erik Svensson har han vid flera tillfällen därefter försökt nå ägaren utan framgång. Nu är han en av de fordringsä­gare som vänt sig till kronofogde­n.

– Men jag har förstått att det är ingen lätt process.

Inte heller Erik Svensson och Fredrik Fornänger har några större förhoppnin­gar om att få några pengar.

– Så här i efterhand kan det tyckas märkligt att vi inte satte ned foten tidigare. Men faktum är att Pitcher’s så gott som alltid varit sena med utbetalnin­garna. Pengarna har tidigare kommit, även om sista betalnings­datum passerats. Och ledningen ville att vi skulle planera för uppdrag inför våren, quiz är ett arrangeman­g som dragit besökare till restaurang­en, säger Fredrik Fornänger.

TTELA har under en veckas tid vid upprepade tillfällen försökt nå ägaren utan att lyckas.

 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ?? GRATISJOBB. Fredrik Fornänger och Erik Svensson har inte fått betalt för quiz de hållit på Pitcher’s.
Bild: DANIEL GUSTAFSSON GRATISJOBB. Fredrik Fornänger och Erik Svensson har inte fått betalt för quiz de hållit på Pitcher’s.
 ??  ?? FICK INTE BETALT. Max Gronowitz ställde ett ultimatum om betalning för quiz-jobbet – det drogs sedan tillbaka och han blev utan pengar för jobbet han gjort.
FICK INTE BETALT. Max Gronowitz ställde ett ultimatum om betalning för quiz-jobbet – det drogs sedan tillbaka och han blev utan pengar för jobbet han gjort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden