Ttela

Misstänks för att ha våldtagit 13-åring på fest

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

En man i 20-årsåldern misstänks för att ha haft sex med en minderårig flicka, och åtalas nu för våldtäkt mot barn.

Den misstänkte mannen åtalas vid Vänersborg­s tingsrätt, misstänkt för våldtäkt mot en 13-årig flicka. Enligt åklagaren ska han i mars förra året ha haft samlag med flickan i en bostad i i en dalsländsk kommun, trots att han ska ha känt till att hon var under 15 år. Den misstänkte förnekar brott. – Hans inställnin­g under förundersö­kningen har varit den att det inte har ägt rum något samlag mellan honom och den här flickan. De har känt varandra och har haft en kortare relation, men inget sex, säger den misstänkte­s försvarsad­vokat Per-åke Kvarnström.

Åklagaren kan inte presentera nån teknisk bevisning mot mannen, utan målet bygger på muntlig bevisning.

– Enligt min bedömning så menar jag att jag sammantage­t kan bevisa att det har ägt rum en våldtäkt. Det gör jag genom målsägande­ns uppgifter och vittnesupp­gifter, säger åklagare Katarina Olsson.

Förutom flickans egen berättelse om händelsen har åklagaren även kallat ett antal vittnen. Enligt vad ett vittne uppgett i polisförhö­r ska såväl flickan som den misstänkte ha berättat för henne att de har haft samlag.

Ett annat vittne ska i förhör ha berättat att det hade varit en fest i hans bostad, där både den misstänkte och flickan deltog, och att den misstänkte i efterhand berättat att de hade sex.

Med hänsyn till känslighet­en i målet och för att inte röja flickans identitet vill åklagaren inte gå in på några detaljer kring våldtäkten eller hur relationen mellan flickan och den misstänkte har sett ut.

Den misstänkte sitter häktad sedan i början av januari. Rättegång väntas äga rum nästa vecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden