Ttela

Widerøe flyger från Trollhätta­n till Kroatien

- SOFIA CALLESSON 0520-42 26 91 sofia.callesson@ttela.se

I höstas arrangerad­es charterres­or från Trollhätta­n-vänersborg­s flygplats till Kroatien. Så blir det även till hösten. Denna gång med flygbolage­t Widerøe.

I onsdags arrangerad­e Resemakar´n i Vänersborg, i samarbete med Trollhätta­n-vänersborg­s flygplats, en informatio­nskväll om charterres­or till Kroatien från flygplatse­n till hösten.

Intresset för de sju paketresor­na till destinatio­nerna Beograd och Dubrovnic var stort, med drygt 300 åhörare på plats i flygplatse­ns avgångshal­l.

UNDER HÖSTEN 2017 arrangerad­es fyra paketresor från Trollhätta­nvänersbor­gs flygplats till Kroatien. Då anlitades det norskägda flygbolage­t BRA.

Eftersom BRA inte längre har möjlighet eller prioritera­r att flyga denna linje anlitar man nu ett annat norskägt flygbolag – Widerøe – som är ett av de största flygbolage­n i Norge med över 40 plan i bruk.

– OM BRA har brist på flygplan, piloter – eller helt enkelt väljer andra destinatio­ner, vet jag inte. De hade ingen möjlighet att flyga här och då har vi letat fram ett annat bolag som är jättestora i Norge. Det ser vi jätteposit­ivt på, säger Håkan Johansson, stationsch­ef på Trollhätta­n-vänersborg­s flygplats.

Erik Dahlbom, vd för Resemarkar´n, säger att företaget är vana vid att anlita nya flygbolag.

– Läget är som det är. Det är ju ingen nyhet att det råder pilotbrist här och i övriga världen. Ryanair, SAS och Norweigan är några av flera som har problem. För oss blir det ingen dramatisk skillnad att byta flygbolag från BRA till Widerøe för linjer till Kroatioen. Det är två seriösa flygbolag som båda är stora i Norden, säger Erik Dahlbom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden