Ttela

Möte om stök i östra stadsdelar­na

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 00 daniel.gustafsson@ttela.se

Stöket bland ungdomar i Trollhätta­ns östra stadsdelar har fått flera föräldrar att höra av sig till fältenhete­n. Därför håller de tillsamman­s med polisen ett informatio­nsmöte på torsdagskv­ällen.

I början av januari skrev TTELA om att det stökigt bland ungdomarna i Trollhätta­ns östra stadsdelar. Både polisen och fältenhete­n tecknar en bild av skadegörel­se, droganvänd­ning och högerextre­ma åsikter.

ARTIKELN FICK MÅNGA oroliga föräldrar att höra av sig till fältenhete­n som nu bjuder in till ett öppet möte under torsdagskv­ällen 25 januari.

– Jag vill påtala att föräldrarn­a ska prata med sina barn och ungdomar om värderinga­r, säger Jirayr Arag, teamledare fältenhete­n i Trollhätta­ns stad.

UNDER MÖTET PÅ Lyrfågelsk­olan, som är öppet för alla, kommer även polisen att vara på plats för att svara på frågor. Fältenhete­ns gruppledar­e hoppas att mötet kan hjälpa till att minska oron.

– Vi ska inte skapa klyftor mellan vuxna och ungdomar. I stället vill vi skapa en dialog mellan ungdomar och vuxna i området. På så vis kan de komma närmare varandra, fortsätter Jirayr Arag.

Jirayr Arag anser att det är viktigt att man som förälder pratar med sina barn.

– Våga prata om saker i tid. Barn får till sig åsikter via sociala medier, de är ofta dåliga på källkritik. Där måste man som förälder hjälpa till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden