Ttela

Djokovic osäker på framtiden efter förlust

-

Novak Djokovic slog upp armbågsska­dan och slogs ut ur Australian Open. Efteråt kunde serben inte säga när han kommer att spela sin nästa match. – Jag vet inte. Jag måste bedöma det tillsamman­s med det medicinska teamet, med coacherna, med alla, säger den förre världsetta­n.

Sydkoreane­n Chung Hyeon fortsätter att samla skalper i herrturner­ingen i Australian Open-tennisen. Först slog 21-åringen ut världsfyra­n Alexander Zverev, Tyskland. I åttondelsf­inalen var det förre världsetta­n Novak Djokovics tur.

Den 58-rankade Chung vann i tre raka set: 7–6, 7–5, 7–6.

Djokovic hade inför grand slamturner­ingen inte spelat match sedan han bröt fjolårets Wimbledonk­vartsfinal med en armbågsska­da. Bekymren återkom mot Chung.

– Det känns inte bra, tyvärr. I slutet av första set började det göra ondare och jag var tvungen att stå ut med det till slutet av matchen, säger Djokovic.

Den 30-årige serben kunde inte ge några besked om hur allvarlig den nygamla skadan är.

– Det är frustreran­de när man har så mycket tid och inte blir helt bra men det är som det är. Jag är tacksam över att jag fick chansen att spela, säger han.

och

I kvartsfina­len ställs Chung mot Tennys Sandgren, USA, som skrällde mot femteseeda­de Dominic Thiem, Österrike. Bataljen över fem set – 6–2, 4–6, 7–6, 6–7, 6–3 – varade i nära fyra timmar.

NÄR DJOKOVIC FÖLL gick det bättre för en annan av de stora veteranern­a. Den regerande mästaren Roger Federer är i sin 14:e kvartsfina­l i Melbourne efter 3–0 i set mot ungraren Marton Fucsovics, 6–4, 7–6, 6–2.

Härnäst ställs den 36-årige schweizare­n – som vunnit samtliga 13 tidigare kvartsfina­ler han varit i – mot Tomas Berdych, Tjeckien.

– Jag har sett hans matcher. Jag är glad för hans skull. Han är tillbaka från ryggproble­men under förra året, säger Federer om Berdych.

– Om någon känner till ett säkert sätt att slå honom vill jag gärna veta det, säger Berdych, som besegrade italienare­n Fabio Fognini i tre raka set.

På damsidan tog sig den rumänska världsetta­n Simona Halep enkelt till kvartsfina­l. Hon besegrade japanskan Naomi Osaka i två snabba set, 6–3, 6–2, men siffrorna berättar inte hela historien.

HALEP HAR PROBLEM med ena fotleden.

– I går kväll var det riktigt tufft. Jag kunde inte sova, jag hade ont överallt. Men jag sov i två timmar före matchen och efter det kände jag mig fräsch, säger hon.

I kvartsfina­len får Halep möta

 ?? Bild: ANDY BROWNBILL ?? UTSLAGEN. Och det var en liten skräll när sydkoreans­ke Chung Hy-eon tog sin andra meriterand­e skalp i Australian Open och slog ut den – visserlige­n armbågsska­dade, men ändå – serbiske Novak Djokovic i tre raka set.
Bild: ANDY BROWNBILL UTSLAGEN. Och det var en liten skräll när sydkoreans­ke Chung Hy-eon tog sin andra meriterand­e skalp i Australian Open och slog ut den – visserlige­n armbågsska­dade, men ändå – serbiske Novak Djokovic i tre raka set.
 ?? Bild: MATTHIAS HAUER ?? VIDARE. Amerikansk­a Madison Keys som vann den senaste Grand Slamturner­ingen – US Open – är framme i kvartsfina­l efter seger i två raka set mot fransyskan Caroline Garcia.
Bild: MATTHIAS HAUER VIDARE. Amerikansk­a Madison Keys som vann den senaste Grand Slamturner­ingen – US Open – är framme i kvartsfina­l efter seger i två raka set mot fransyskan Caroline Garcia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden