Ttela

För elbilar

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

och bland annat flera anställda på företaget har fått säga sitt.

– Det är fokus på kundupplev­else och det ska gå att sätta i kontakten med en hand med lovikkavan­tar fulla med is, säger Fredrik Eriksson och låter oss testa att sätta i den så kallade handsken, kontakten i bilen, av tre olika fabrikat

NÅGOT SOM OCKSÅ är viktigt är att det ska vara enkelt att montera värmaren.

– Här går att borra ett hål och montera kontakten helt utifrån. När det gäller vissa bilmodelle­r måste montören annars plocka ned hela kofångaren, säger Lars Nilsson.

Det finns en rad olika varianter av Plugtronic och den går även att få med batterilad­dare för dem som ofta kör korta sträckor. Modellen som är helt integrerad i bilens system innebär en varm bil utan någon monterad kupévärmar­e.

– Vi kan takta upp tillverkni­ngen efter det behovet som finns. Upplägget är skalbart så 10 000 värmare inget problem att tillverka, säger Fredrik Eriksson.

Vad priset blir ut till kund vill de inte säga, mer än att den kommer att ligga i nivå som de två stora konkurrent­erna.

– En annan stor fördel är att det är en universal produkt som man inte behöver ta fram en speciallös­ning till varje enskild bilmodell, säger Fredrik Eriksson.

På Eberspäche­r har man sagt att produkten ingår i deras globala program, men för den amerikansk­a marknaden behöver den modifieras till 110 volt.

– Det är något som får göras lokalt där, men visst kan vi bistå med det vi tagit fram, säger Fredrik Eriksson.

PLUGTRONIC KAN ÄVEN användas till mycket mer än personbila­r.

– Ambulanser, husbilar, pistmaskin­er, det finns en rad olika användning­sområden.

När det gäller rena elbilar är det andra system där Eberspäche­r har utvecklat andra värmesyste­m som görs på andra anläggning­ar.

– Men Plugtronic är en världsprod­ukt som definitivt kommer att skapa fler arbetstill­fällen i Trollhätta­n, säger Lars Nilsson.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ??
Bild: STEFAN BENNHAGE
 ??  ?? MONTERING. Det ska gå snabbt och lätt att montera kontakten för den nya värmaren.
MONTERING. Det ska gå snabbt och lätt att montera kontakten för den nya värmaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden