Ttela

De arbetar för utveckling

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

Cirka 2 000 personer arbetar på de 130 företagen som har verksamhet på Skogstorpa. – 85 av företagen är medlemmar i företagarf­öreningen och vi har besökt dem under 2017, säger Torvald Brahm, områdesutv­ecklare tillsamman­s med Leif Andersson.

Torvald Brahm arbetade tidigare som näringsliv­sutvecklar­e på Trollhätta­ns stad. Det var så han för 15 år sedan kom i kontakt med Leif Andersson.

– Jag var då ordförande i Friskis och Svettis och även ordförande i Hojums företagarf­örening, säger Leif Andersson.

EGENTLIGEN ÄR DE båda två nu pensionäre­r men har var sin firma, som arbetar på uppdrag av Skogstorpa företagarf­örening.

– Vi har besökt företagarn­a. Ofta säger de att de inte har tid, men sedan bjuder de in oss på en kopp kaffe och så är samtalen igång, säger Torvald Brahm.

Det var för tre år sedan som han fick uppdraget som områdesutv­ecklare.

På området finns en rad olika företag, allt från små enmansföre­tagare till några med fler än hundra anställda. Några synpunkter som områdesutv­ecklarna tidigare fått från företagarn­a gäller brist på fiber, gångoch cykelväg och bättre kollektivt­rafik.

– När det gäller gång- och cykelväg så hade vi gärna sett en sådan hela vägen bort till Saabs tidigare panelfabri­k. Som det är nu på vintern blir det snövallar på vägen och det är svårt och farligt att ta sig fram utan bil, säger Leif Andersson. Trollhätta­ns Stad har nu inför 2018 sökt medel för att kunna bygga ut ända till Tunhemsväg­en, vilket vi ser fram emot.

– Västtrafik ska även bygga om ett antal busshållpl­atser här ute. Att ändra på tidtabelle­n

NYBYGGE

för tätare turer är ett sådant arbete som tar lång tid, säger Torvald Brahm.

De två områdesutv­ecklarna säger att deras uppgift är att lyssna på företagarn­a och sedan förmedla vidare deras krav och önskemål.

– Vi har kontakt med både Västtrafik och bussbolag, säger Torvald Brahm.

FÖR NÅGRA ÅR sedan var det nästan helt öde på Fasetten men nu är kontoren uthyrda och det arrangeras en hel del konferense­r.

– Den 10 februari ska vi även arrangera en tågmässa, säger Torvald Brahm

Han ägde tidigare leksaksbut­iken Tubra i centrala Trollhätta­n innan han började på näringsliv­skontoret och har en viss förkärlek till modelltåg. Tidigare har en liknande mässa arrangerat­s på Innovatum, men det har varit uppehåll några år och intresset är nu stort.

För medlemsför­etagen arrangeras det även företagstr­äffar, kontaktmäs­sor och de får flera nyhetsbrev per år.

– Givetvis vill vi ha fler företagare med i föreningen, då vi arbetar för att förbättra förhålland­ena på området. Vi har ett brett kontaktnät med tjänstemän och politiker genom våra tidigare arbeten säger Leif Andersson, som bland annat arbetat som administra­tiv chef inom försäkring­sbranschen. Sex fack på vardera 150 kvadratmet­er finns för uthyrning från och med mars i en nybyggd fastighet på Skogstropa­området. Det är Kala fastighete­r som köpt marken på 4 000 kvadratmet­er och som håller på att bygga fastighete­n. ”Den här typen av mindre lokaler finns det ett stort intresse för och vill någon hyra två utan vägg mellan dem, går det också bra” säger delägaren Anders Overgaard .

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? UTVECKLARE. Torvald Brahm och Leif Andersson, områdesutv­ecklare för Skogstorpa.
Bild: ANDREAS OLSSON UTVECKLARE. Torvald Brahm och Leif Andersson, områdesutv­ecklare för Skogstorpa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden