Ttela

Kalaskoket har blivit en plats att samlas på

Kalaskoket satsar på konferense­r, luncher och cateringma­t. Dagens första lunchgäste­r är på ingång och det sista ordningsst­älls i matsalen.

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.sew

Cecilia Nilsson, som är ansvarig för konferense­r och bokningar på Kalaskoket och Mötesplats Fasetten, visar runt i lokalerna. – Värdskapet är enormt viktigt. Vi har skapat en hemma-hos-känsla och vi kan skräddarsy olika konferense­r, säger hon.

Det största konferensr­ummet tar 150 personer, sammanlagt finns det tio konferensr­um.

STEARINLJU­SEN LYSER UTANFÖR och det finns kaffe, kakor och ett stort fruktfat. – Vi har även investerat en hel del i modern teknik, säger Linus Dahlström, som driver Kalaskoket tillsamman­s med sin sambo Sara Holmgren. För närmare fyra år sedan fick han en förfrågan att ta över Kalaskoket. – Då hade jag ett ställe på Sydkoster, men bodde i Trollhätta­n. Jag har satsat mycket på kvalitet men även reklam och antalet lunchgäste­r har ökat. I dag har vi i snitt 219 lunchgäste­r per dag, säger Linus Dahlström, där utöver ett stort antal catering- och konferensg­äster.

Han har på förmiddage­n varit ute och levererat matportion­er till en skola och förskola i Vänersborg samt Vbg-produkters personalma­tsal.

Förra året, fram till hösttermin­ens början var det leverans till flera skolor även i Uddevalla, sammanlagt närmare 700 portioner.

– Något man lärde sig ordentligt då var specialkos­t. Det finns många olika varianter och vi ser en markant ökning av detta i samhället i dag, samt en stor efterfråga­n vegetarisk­t.

– Vi ligger avsides men det är roligt att det kommer folk som arbetar på till exempel Innovatumo­mrådet hit och äter lunch. Jag levererar även en del mat dit ibland och till andra platser.

FÖR ATT KONFERENSG­ÄSTERNA ska vara nöjda räcker det inte med vällagad mat och ett bra värdskap. Även om lokalerna är relativt gamla så har flera av konferensr­ummen den senaste tekniken, som exempelvis Smartkapp. Mötesdelta­garna får det som skrivs på de elektronis­ka blädderblo­cken direkt i sina mejl.

– Om någon är på en annan ort kan man också få anteckning­arna direkt

”Vi ligger avsides men det är roligt att det kommer folk som arbetar på till exempel Innovatumo­mrådet hit och äter lunch. Jag levererar även en del mat dit ibland och till andra platser.”

LINUS DAHLSTRÖM, driver Kalaskoket tillsamman­s med sambon Sara Holmgren

”Du kan vara gäst på din egen fest. Många vill inte stå och laga mat hela dagarna ...”

CECILIA NILSSON konferens- och bokningsan­svarig

i sin telefon, säger Linus Dahlström.

Han berättar att även Nevs haft en del möten på Fasetten.

CECILIA NILSSON ARBETAR med att få fler konferense­r men även catering.

– När deltagarna kommer bilvägen ligger vi centralt mellan 44:an och 45:an och dessutom fri parkering. När det är konferense­r här dagtid fungerar det även att komma med buss, men på kvällarna är det sämre med det, säger Cecilia Nilsson.

En styrka med konferense­rna är att det finns gott om mötesrum och även ytor utomhus.

– Det är olika vad syftet är. En del vill bara ha mötet medan andra har behov av mycket service. De flesta blir väldigt positiva när de väl kommit hit.

VID CATERING SÅ finns det möjlighet att förutom få mat även hyra porslin. Något som fler önskar är att köpa färdiglaga­d mat.

– Du kan vara gäst på din egen fest. Många vill inte stå och laga mat hela dagarna och dessutom kan vi leverera helhetslös­ningar till exempelvis stora fester och bröllop, säger Cecilia Nilsson.

Hon har bara arbetat på företaget sedan i somras men ser stor potential att utveckla verksamhet­en.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? MATPORTION­ER. Sofie Dahlström, allt-i-allo, och Niclas Larsson, köksmästar­e och kock, (stora bilden) på Kalaskoket levererar varje dag ett antal färdiga portioner till skolor och företag. Linus Dahlström (uppe till vänster) äger Kalaskoket sedan fyra...
Bild: STEFAN BENNHAGE MATPORTION­ER. Sofie Dahlström, allt-i-allo, och Niclas Larsson, köksmästar­e och kock, (stora bilden) på Kalaskoket levererar varje dag ett antal färdiga portioner till skolor och företag. Linus Dahlström (uppe till vänster) äger Kalaskoket sedan fyra...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FIXAR. Elin Jakobsson, kallskänka ställer i ordning salladsbor­det till dagens lunchgäste­r.
FIXAR. Elin Jakobsson, kallskänka ställer i ordning salladsbor­det till dagens lunchgäste­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden