Ttela

Skarsgård ”oändligt tacksam” över pris

- LISA ABRAHAMSSO­N/TT

En chockad Alexander Skarsgård prisas igen, den här gången på galan för skådespela­rfackets eget film- och tv-pris i Hollywood, Screen Actors Guild Awards.

Han får priset som bästa manliga skådespela­re för sin roll i tv-serien ”Big little lies”.

När Skarsgård gick upp på scen för att ta emot priset sade han att han är ”chockad”, ”generad” och ”oändligt tacksam”, enligt amerikansk­a medier.

Han skämtade också med sin mednominer­ade Robert De Niro (”The wizard of lies”).

– Många människor har pratat om vem som är den störste manlige skådespela­ren någonsin. Är det Robert De Niro eller den där långe snubben från ”True blood”. Skådisarna har talat, sa han.

ÄVEN NICOLE KIDMAN prisas för sin roll i HBO:S miniserie. Hon hyllade Reese Witherspoo­n och Laura Dern från serien men också sina mednominer­ade Susan Sarandon och Jessica Lange och andra kvinnliga skådespela­re som banat vägen.

– Hur underbart är det inte att våra karriärer i dag kan fortsätta efter 40 plus. För 20 år sedan var vi ganska körda vid den här åldern. Det är inte fallet nu, sa 50-åriga Kidman.

– Vi har visat att vi är starka, kraftfulla och livskrafti­ga. Jag ber att industrin ställer sig bakom oss eftersom våra historier äntligen blir hörda. Det här är bara början.

41-årige Skarsgård, som spelar den våldsamma hustrumiss­handlaren Perry Wright, vann nyligen en Golden Globe för sin insats i serien. Han fick även pris under Critics’ Choice Awards i Los Angeles.

Filmen ”Three billboards utside Ebbing, Missouri” fick ta emot tre priser, inklusive galans finaste för bästa ensemble.

Skådespela­ren Kristen Bell var värd för galan, som hölls efter två dagar av stora kvinnomars­cher i USA och i kölvattnet av metoodebat­ten.

– Låt oss se till att vi leder kampen med empati och ihärdighet eftersom rädsla och ilska inte vinner i det långa loppet, sa hon enligt AFP.

ENSEMBLEN BAKOM tv-serien ”Veep” utsågs till årets bästa i komedikate­gorin. Samtidigt utsågs Julia Louis-dreyfus, USA:S president Selina Meyer i tv-serien, till bästa kvinnliga skådespela­re i en komediseri­e. Hon är sjuk i bröstcance­r och kunde själv inte vara med på galan.

”Jag önskar att jag kunde vara på @Sagawards i kväll, men jag måste medge att det är ganska kul att titta på i min pyjamas. Så hedrad att vinna”, twittrar hon.

 ??  ?? Alexander Skarsgård.
Alexander Skarsgård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden