Ttela

Anton siktar mot guld

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

P19-landslaget i bandy är i Norge för VM och med finns Gripens Anton Heinulf.

Det är hans fjärde VM, men något Vm-guld har det inte blivit för Gripens Anton Heinulf. Men det ska det bli ändring på. – I år ska vi ta det, säger han.

IFK Vänersborg­s Viktor Hjelm och Anton Heinulf, till vardags i Gripens a-lag, befinner sig just i norska Drammen tillsamman­s med P19-landslaget för att spela VM.

För Heinulf innebär det hans fjärde VM, det andra med P19.

– Jag har inget Vm-guld, förra året kom vi tvåa efter finalförlu­st mot Ryssland. Men i år ska vi ta det, så är det bara, säger Heinulf.

Sex länder gör upp om medaljerna, förutom Sverige är det Ryssland, Norge, Ukraina och Finland. Största konkurrent­erna om guldet spår Heinulf blir Ryssland och Finland.

”Jag tror vi har möjlighet att ta det här”

ANTON HEINULF

– De har ett par bra spelare var, det kommer bli två roliga matcher att spela.

MEN INNAN NÅGON av dem står för motståndet väntar premiärmat­ch mot Ukraina. En match där Sverige är storfavori­ter.

– Det är skönt med en lite lugnare start och det blir bra för då får vi chans att träna mer på offensiven. Hur är känslan i laget?

– Det är sköna killar med mycket fart, jag tror vi har möjlighet att ta det här, säger Heinulf, som själv hoppas på att bidra med sin fart och fina passningss­pel.

Förbundska­pten för P19-landslaget Håkan Rohlén tänker så här kring mästerskap­et:

– Nyckeln till att lyckas är att göra rätt saker under matcherna, att hitta ett bra koncept som passar truppen man har. Det gäller att börja på en nivå som är hanterbar. Matcherna spelas 2x30 minuter och fasta situatione­r kommer självklart att vara viktiga. Sen handlar det om att få spelarna att våga, men samtidigt ha disciplin och tålamod. Spelarna är trots allt bara 19 år och de måste tillåtas göra misstag. Sen siktar vi alltid på att vinna, säger Håkan Rohlén, i ett pressmedde­lande.

 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? Anton Heinulf hoppas på bärga sitt första Vm-guld.
Bild: JOHANNA LUNDBERG Anton Heinulf hoppas på bärga sitt första Vm-guld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden