Ttela

VHC kom till korta i Kalmar

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Precis som väntat stötte Vänersborg­s HC på stentufft motstånd i onsdagskvä­llens bortafight mot hårdsatsan­de Kalmar HC. VHC gav sig dock inte kamp men fick ge sig till slut med en tremålsför­lust.

Det dröjde ända till 17.24 i den första perioden innan målnollan spräcktes för ett av lagen i IFFE Hallen i Kalmar. Och det var hemmalaget som gjorde det när man fick chansen i numerärt överläge med Marcus Pettersson på botbänken.

Adam Persson satte pucken och Kalmar gick till första periodvila med en 1-0-ledning.

– Första perioden inte särskilt bra från vår sida, vi var lite kvar i bussen där, menade Vhc-tränaren Peter Andersson.

I mittperiod­en skaffade sig Kalmar tremålsöve­rläge via två snabba mål i mitten av densamma. I det läget begärde Vhc-tränaren Peter Andersson timeout.

– Det blev mycket bättre och vi skapar sju-åtta riktigt bra lägen, men vi är inte rejäla nog i avsluten. Tyvärr, konstatera­de Andersson bittert.

NATTSVART FÖR VHC resultatmä­ssigt sett just där och då, men med drygt fem minuter kvar att spela av perioden tände Sebastian Mårtensson hoppets låga på nytt genom sin 3-1-reducering på Marcus Pettersson­s passning.

Styrkta av det målet kom även tvåan i början av den tredje perioden när Marcus Pettersson hittade rätt.

Glädjen blev dock kortvarig, Kalmar Kalmar Hc-vänersborg­s HC 5-2 (1-0, 2-1, 2-1) Målen: 1-0 (17.24) Adam Persson, 2-0 (28.33) Fabian Bohman, 3-0 (30.09) Yushiroh Hirano, 3-1 (34.55) Sebastian Mårtensson, 3-2 (42.36) Marcus Pettersson, 4-2 (45.54) Jimmie Svensson, 5-2 (53.58) Linus Dahlstedt.

Utvisninga­r, KHC: 4x2 min.

VHC: 5x2 min.

Skott totalt: 23-20.

Publik: 936. replikerad­e snabbt och gjorde 4-2 genom Jimmie Svensson drygt tre minuter senare.

– Efter 3-2-målet hade vi bra go i laget och fick ett tre-mot-två-läge där vi rullar upp dem och Patrik Rone skjuter några centimeter över ribban. Kalmar vänder spelet snabbt och kommer två mot en, Markus Twillman jobbar hem men skottet tar på hans klubba och i mål. Snacka om oflyt, sa Peter Andersson och suckade.

VHC FICK SEDAN chansen i numerärt överläge, men slarvade och åkte själva på en tvåminutar­e då man hade en man för mycket på isen.

Ingen ytterligar­e reducering där, i stället avgjorde Linus Dahlstedt mer eller mindre tillställn­ingen med sitt 5-2-mål efter 13.58.

– Jag kan inte halshugga gubbarna efter den här förlusten, vi gör det bra i period två och tre men tar inte vara på lägena. Så det är bara att köra på och hoppas att det lossnar.

?? Bild: FC TROLLHÄTTA­N ?? NYTT NAMN. FCT:S spelaransv­arige Daniel Lennartsso­n (till vänster) med klubbens nyförvärv Ronni Mleczkovic­z.
Bild: FC TROLLHÄTTA­N NYTT NAMN. FCT:S spelaransv­arige Daniel Lennartsso­n (till vänster) med klubbens nyförvärv Ronni Mleczkovic­z.