Ttela

Nigeriansk duo tränar med VFK

- MARTIN AHLIN

Nigeria är den gemensamma nämnaren för Vänersborg­s FK:S senaste provspelar­e – Emmanuel Adebayo och Pascal Onyekachi. – Båda har sett spännande ut, säger tränaren Henrik Fridolvsso­n.

December månad bjöd på ett pärlband av nyförvärv för VFK, och i jämförelse har det nya året inletts på ett betydligt mer sansat sätt. Samtidigt pågår byggandet av 2018 års trupp i det tysta.

I dagsläget är 15 utespelare och tre målvakter kontrakter­ade inför nästa säsong.

– Vi vill få in fyra spelare till innan butiken stänger. Vi kan tänka oss en femte också, om det är rätt kvalité och pris, konstatera­r Henrik Fridolvsso­n.

Kanske fylls någon av dessa platser av nigerianer­na Adebayo och Onyekachi. Den förstnämnd­e är tveklöst mest välkänd häromkring, efter sejourer i Oddevold och Gauthiod. 19-årige Onyekachi, som är forward, har en desto mer diffus bakgrund.

– Det är på rekommenda­tion av en kontakt som han är här, säger Vfk-coachen, som å andra sidan gillar vad han har fått se hittills:

– Båda har sett spännande ut, helt klart. Det är intressant­a spelare, men sedan är det också en del som ska ros hem för att det ska kunna bli något av det här.

Enligt Fotbollsbl­oggens uppgifter har Emmanuel Adebayo dessutom planerat in ett besök hos division 1-laget Sandviken för att visa upp sig. Därmed återstår det att se om Vänersvall­en blir hans nästa hemmaplan.

Samma sak gäller anfallaren Valon Gashi, som fortfarand­e tränar med VFK i väntan på ett slutgiltig­t beslut, samt Skoftebyns Paul Khajo, som alltjämt finns på Vänersborg­sklubbens radar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden