Ttela

MARIANNE VAR BÄST I GOLDEN GIRL

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Det är något speciellt med boxaren Marianne Ahlborg och internatio­nella stortävlin­gen Golden Girl i Borås. – Matchen mot Laura Stevens var nog min bästa någonsin, sa Marianne, som nu vunnit tävlingen tre gånger.

Det var i semifinal som Vänersborg­s BK:S Marianne Ahlborg ställdes mot brittiskan Laura Stevens, och fick till vad hon själv beskrev som sin bästa match någonsin.

– Vi hade en tydlig matchplan och alla bitar föll på plats.

Och det var kanske lite oväntat, med tanke på att Marianne inte alls var nöjd med insatsen mot Gardner Moore, i kvartsfina­len dagen (i fredags) innan.

– En vinst är en vinst, men då var känslan så där när jag klev ur ringen.

Nu räckte det till seger ändå, och det brukar göra det när hon möter Moore, statistike­n innan match sa 4-0 till Ahlborg.

DÄREMOT HADE HON bara stött på Stevens en gång tidigare, i London för ett år sedan, och vunnit den matchen också.

Finalmotst­åndaren Carolyn Redmond, från TNT Boxing Academy i Kanada, var en ny bekantskap, och åtminstone till en början en lurig sådan.

– Det var tufft redan från början, hon boxades inte som när jag tittade på henne på lördagen, sa Marianne.

Kanske var det därför Vbk-boxaren var lite avvaktande i den första ronden, men fick in mer av sina slag i den andra.

– Och så fick jag bra sekonderin­g också, påpekade Marianne, som fick goda råd i ringhörnan från sin tränare Alnes Omerovic.

DE KOM FRAM till att släppa på handbromse­n i den tredje och avslutande ronden, och domaren gav segern till Ahlborg med siffrorna 4-1. Detta i hennes 48:e match totalt. – Det kändes bra och jag hoppades det skulle räcka.

Golden Girl är världens största fristående damturneri­ng, och att vinna en gång smäller högt.

Tack vare segern nu har Marianne vunnit – tre!

– Det är nästan som att boxas på hemmaplan, roligast nu var att möta internatio­nellt motstånd, det ger bra erfarenhet­er.

27 nationer deltog i Golden Girl.

 ?? Bild: PRIVAT ?? OSLAGBAR. Marianne Ahlborg vann den internatio­nella stortävlin­gen Golden Girl för tredje gången. Lika glad var tränaren och sekonden Alnes Omerovic.
Bild: PRIVAT OSLAGBAR. Marianne Ahlborg vann den internatio­nella stortävlin­gen Golden Girl för tredje gången. Lika glad var tränaren och sekonden Alnes Omerovic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden