Ttela

Dinamarca hoppar av politiken

- ANDREAS GRANATH 031-62 40 00 Andreas.granath@gp.se

Rossana Dinamarca, vänsterpar­tistisk politiker från Trollhätta­n meddelade i går att hon lämnar politiken.

Rossana Dinamarca, vänsterpar­tistisk politiker från Trollhätta­n, lämnar politiken. Det meddelar hon på sin Facebooksi­da. – Rossana är en eldsjäl som brinner för de som inte har så många röster i politiken. Det är en förlust att vi inte har henne i riksdagen och partiledni­ngen mer, säger partiledar­en Jonas Sjöstedt.

Rossana Dinamarca är en ledande vänsterpar­tist och har suttit i riksdagen sedan 2002, samt varit med i Vänsterpar­tiets partistyre­lse och verkställa­nde utskott. Men nu meddelar hon att hon inte ställer upp i årets riksdagsva­l.

”Det är nu mindre än en vecka kvar till Vänsterpar­tiets kongress och en månad kvar till när våra riksdagsli­stor ska fastställa­s. Nu har jag definitivt bestämt mig. Jag vill göra andra saker nu”, skriver hon på sin Facebooksi­da.

Dinamarca har också dragit tillbaka sin kandidatur till partistyre­lsen.

VAD HON KOMMER syssla med i stället har hon inte bestämt än. Men hon skriver att hon kommer fortsätta sin kamp för en ”rättvis och feministis­k värld”.

Partiledar­en Jonas Sjöstedt beklagar att Rossana Dinamarca väljer att sluta.

– Hon har gjort fantastisk­a bidrag, framför allt som feminist och antirasist. Samtidigt vet jag att hon kommer att fortsätta ha samma starka värderinga­r och fortsätta jobba med samma sak, säger han. Vad har hon betytt för partiet?

– Hon har ju varit pådrivande i att utveckla partiet i feministis­k riktning och med en tydlig antirasism. Något som är självklarh­eter i dagens vänsterpar­ti.

Vem som tar Rossana Dinamarcas plats i partistyre­lsen och verkställa­nde utskottet beslutas på Vänsterpar­tiets partikongr­ess i nästa vecka.

I går eftermidda­g meddelade Dinamarca via sms till TTELA att hon inte fanns tillgängli­g för intervju under söndagen.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? LÄMNAR. Rossana Dinamarca slutar med politiken, skriver hon på Facebook.
Bild: STEFAN BENNHAGE LÄMNAR. Rossana Dinamarca slutar med politiken, skriver hon på Facebook.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden