Ttela

Skön stämning när Babblarna bjuder upp till dans och musik

- SOFIA CALLESSON 0520-42 26 91 sofia.callesson@ttela.se

Babba, Bibbi, Bobbo, Diddi, Dadda och Doddo – samtliga figurer gjorde succé när Babblarna – första musikalen gästade Hebeteater­n.

Barnen fick klappa fram Diddi, sjunga fram Doddo, viska i brevlådan efter Bibbi och stampa fram Dadda. Och snacka om stämning!

Från det att Babblarna intog scenen rådde minst sagt full fart bland både figurerna och de yngre i publiken i 40 effektiva minuter.

Med låtar som ”Stompalång Tut Pling Sång”, ”Första låten” och ”Bergochdal­banebit” gick det inte att ta miste på glädjen bland de mindre åskådarna.

En av dem var charmtroll­et Ellen Sjögren, ett och ett halvt år, som hade mycket spring i benen.

Hon klappade, tjoade och dansade i takt med vännerna på scen samtidigt som mamma Maria Sjögren fick se till att hålla henne inom räckhåll.

– Vi ser på Babblarna varje dag hemma. Det kan vara på dvd, Youtube eller Barnkanale­n. Jag tror att Ellen gillar att de är så färgglada och ser annorlunda ut. Dessutom är musiken väldigt medryckand­e!, säger Maria Sjögren.

En annan som gillar Babblarna är Nelia Svensson, två år, som kom till musikalen tillsamman­s med mamma Madeleine Bengtsson.

– Personalen på Nelias förskola jobbar mycket med Babblarna i utbildning­ssyfte, Det är bra musik och mycket som händer – det märks att barnen gillar det, säger Madeleine Bengtsson.

 ?? Bild: SOFIA CALLESSON ?? SUCCÉ. Babblarna – första musikalen gästade på lördagen en näst intill fullsatt Hebeteater i Trollhätta­n. Barnen fick lyssna, härma, dansa och sjunga med under Babblarnas resa till ett tivoli.
Bild: SOFIA CALLESSON SUCCÉ. Babblarna – första musikalen gästade på lördagen en näst intill fullsatt Hebeteater i Trollhätta­n. Barnen fick lyssna, härma, dansa och sjunga med under Babblarnas resa till ett tivoli.
 ??  ?? NY BOK. Nelia Svensson ville se på Babblarna tillsamman­s med sin mamma Madeleine Bengtsson.
NY BOK. Nelia Svensson ville se på Babblarna tillsamman­s med sin mamma Madeleine Bengtsson.
 ??  ?? GILLAR BABBLARNA. Syskonen Wille och Ebbe Hedlund kom till musikalen tillsamman­s med sin mormor Margareta.
GILLAR BABBLARNA. Syskonen Wille och Ebbe Hedlund kom till musikalen tillsamman­s med sin mormor Margareta.
 ??  ?? DANSAR. Charmtroll­et Ellen Sjögren hade en hel del spring i benen under musikalen.
DANSAR. Charmtroll­et Ellen Sjögren hade en hel del spring i benen under musikalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden