Ttela

Nu måste VHC vända om det ska bli playoff

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Förtvivlat svårt att göra mål tillsamman­s med individuel­la misstag i försvarssp­elet. Det är ingen bra kombinatio­n för ett lag som jagar poäng. – Nu måste vändningen komma, säger Peter Andersson, tränare i VHC.

Serieledan­de Mörrum i Jössarinke­n är redan från början en av säsongens svåraste bortamatch­er, och när VHC dessutom tvingades lämna trion Joakim Norin, Joachim Wallin och Carl Lundmark hemma var förutsättn­ingarna inte de bästa.

– Det är influensa som härjar, suckar Vhc-tränaren.

Med till Blekinge fanns i gengäld comebackan­de Sebastian Kristianss­on, men Vänersborg tvingades gå runt på bara fem backar.

Nu gjorde Andersson och kollega Christian Erkkilä vad man kunde för att ”väcka laget”, och bytte plats på Joakim Norin och Mika Huhtasalo.

Norin in i förstakedj­an bredvid Sebastian och Niclas Mårtensson, medan Huhtasalo placerades tillsamman­s med Markus Twillmanpo­ntus Rone.

– Båda kedjorna behövde en nystart, förklarade Andersson.

OCH ÄVEN OM det inte räckte den här gången gjorde Norin, Twillman och Rone var sitt mål.

Utdelninge­n totalt sett var dock för mager, Vänersborg vann skottstati­stiken med 33-25.

– Det är motvind just nu, visst är det så, och nu måste vändningen komma på onsdag.

Hemmamötet med Mjölby känns lite som sista chansen om VHC ska lyckas ta sig till playoff, och att chansen fortfarand­e finns kvar, efter bara en seger på åtta matcher, kan tillskriva­s övriga resultat i serien.

De går Vänersborg­s väg, och särskilt under söndagen:

... Kungälv tappade 1-0 till 1-3 hemma mot Olofström.

... Mjölby fick nöja sig med en pinne hemma mot Kalmar, trots ledning med 3-1, sedan smålänning­arna kvitterat sent och sedan vunnit strafflägg­ningen.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? HITTADE RÄTT. Markus Twillman blev målskytt i bortamötet med Mörrum, reducering­en till 4-2.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE HITTADE RÄTT. Markus Twillman blev målskytt i bortamötet med Mörrum, reducering­en till 4-2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden