Ttela

Vansinnesk­örare har fått sina straff

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT mari-louise.anderstedt@ttela.se

Sommaren 2016 vansinnesk­örde två män på Edsborgsle­den genom Trollhätta­n. Nu har båda dömts av tingsrätte­n till dagsböter, 8 400 kronor vardera.

Det var vid 08-tiden en junimorgon som de båda förarna, den ene 48 år och hemmahöran­de på Tjörn och den andre 58 år och bosatt i Dalsland, lät sin ilska gå ut över bilkörning­en.

Enligt vittnen, som råkade var polis och åklagare i en civilbil, körde den äldre mannen i en större bil först på mittlinjen mellan de två körfälten. Han ska ha trängt sig mellan andra bilar som låg i de båda andra körfälten så att det låg tre bilar i bredd.

ENLIGT HONOM SJÄLV var detta för att han ansåg att det uppstod en lucka längre fram som han ville hinna fram till när trafikljus­et som trafikante­rna närmade sig slog om till grönt.

I ett av de mindre fordonen som kördes om satt den yngre föraren. Han har för polis och tingsrätt medgivit att han blev arg på hur den andre föraren körde.

Vittnen har vidare berättat att 48-åringen sedan körde om på samma vis som 58-åringen. Men när han skulle lägga sig framför den äldre mannen touchade bilarna i varandra.

Den yngre mannen bestämde sig då för att visa att han ville prata med 58-åringen och båda stannade längre fram vid sidan av vägen. Polisen och åklagaren gjorde det samma.

I JULI I år åtalades männen för vårdslöshe­t i trafik. På fredagen dömde tingsrätte­n i Vänersborg båda till dagsböter på 8 400 kronor. De ska också stå för rättegångs­kostnadern­a som för den äldre mannen uppgår till drygt 15 600 kronor och för den yngre drygt 10 400 kronor.

Båda männen har förnekat brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden