Ttela

Tove Lo är för

GRAMMISGAL­AN: ”HON TÄNJER PÅ GRÄNSERNA”

-

Hyllad internatio­nellt och femfaldigt nominerad – Tove Lo är en av de stora favoritern­a på årets Grammisgal­a. Bland uppstickar­na syns rapparen Stor som har chansen att snuva popeliten på priset för årets artist.

I fjol släppte Tove Lo sitt tredje album, ”Blue lips” som bland annat innehåller hitlåten ”Disco tits”. Den världsturn­erande stjärnan har fem vinstchans­er på Grammisgal­an, för årets artist, årets album, årets pop, årets producent och årets textförfat­tare.

VÄLFÖRTJÄN­TA NOMINERING­AR, enligt Expressens musikkriti­ker Anders Nunstedt.

–Hon tänjer på gränserna för hur en popstjärna ska vara och är en lysande textförfat­tare. Att hon har många nominering­ar är helt naturligt, där har juryn gjort ett bra jobb.

Däremot är han kritisk mot Grammisgal­ans ”urvattnade varumärke”. Han jämför med den betydligt bredare amerikansk­a upplagan, och det smalare Brit Awards, och menar att den svenska Grammisgal­an hamnar någonstans mittemella­n.

– Problemet för Grammisgal­an är att det är en väldigt otydlig gala som ligger långt ner i hierarkin bland svenska galor. Det blir extra tydligt i år i och med att den inte ens är tv-sänd, säger Nunstedt.

Han får delvis medhåll från Tina Mehrafzoon, programled­are för ”Musikguide­n” i P3 och P3 Guld.

– Det är ju ett anrikt pris så det

 ??  ?? FAVVIS. Popstjärna­n, producente­n och låtskrivar­en Tove Lo kan vinna fem priser på årets Grammisgal­a och är därmed
FAVVIS. Popstjärna­n, producente­n och låtskrivar­en Tove Lo kan vinna fem priser på årets Grammisgal­a och är därmed

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden