Ttela

Ingen risk för omspel men regel 16 ses över

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

”Jag förstår inte hur Hofling kan tolka regeln så, det är obegriplig­t, jag förstår inte hans åsikt överhuvudt­aget” INGEMAR SIXTENSSON

Ordförande i LAIK

Gripen Trollhätta­n besegrade Lidköpings AIK med 9-0 och resultatet står fast. – Det kan inte bli tal om något omspel, säger Christer Persson, ordförande i Svenska Bandyförbu­ndets tävlingsko­mmitté.

Fredagens storseger var viktig för Gripen Trollhätta­n i jakten på att nå kvalspel till elitserien, men kom att hamna i skuggan av det lindriga matchstraf­f som tilldelade­s LAIK:S William Arvidsson efter fyra minuter.

Det gjorde att Lidköping i princip fick genomföra hela matchen med decimerat manskap, och som fick LAIK:S ordförande Ingemar Sixtensson att direkt prata om protest. Han var senare på kvällen även i kontakt med Micael Eriksson i tävlingsko­mmittén (TK).

– Men när det gäller eventuell protest så var Lidköping för sent ute, i tävlingsbe­stämmelser­na står att protest ska vara inlämnad senast 12.00 dagen därpå, säger Christer Persson. DÄREMOT FICK BÅDE TK och Regel och domarkommi­ttén (RDK) en skrivelse från LAIK under söndag eftermidda­g.

– De tycker att regel 16, enligt deras sätt att se det, är felaktig, och vill att den tas upp till diskussion.

Och det kommer också att ske den 13 februari.

– Då har vi möte i tävlingsko­mmittén, och vi kommer att ta upp frågan då, och även RDK har möte samma dag.

William Arvidsson fick rött kort (lindrigt matchstraf­f) när domaren Magnus Ahlsén uppmärksam­mades på att Laik-spelaren stod uppsatt på laguppstäl­lningen med nummer 26, men kom till spel med 33 på ryggen.

– Därmed var han inte uppförd på matchrappo­rten, det är så regeln är skriven och för mig är det glasklart, Ahlsén gjorde rätt, säger Thomas Hofling, som var på plats i Slättbergs­hallen i egenskap av domarkontr­ollant och matchens supervisor.

inte går hem hos Ingemar Sixtensson:

– Jag förstår inte hur Hofling kan tolka regeln så, det är obegriplig­t, jag förstår inte hans åsikt överhuvudt­aget. ”Wille” står ju på matchrappo­rten med både namn och personnumm­er.

Att han fick fel nummer på laguppstäl­lningen menar Sixtensson var ett utslag av den mänskliga faktorn:

– William spelade med nummer 26 på försäsonge­n, och det är det pappret som halkat med till seriespele­t. Det var bara synd att ingen upptäckte det innan matchen, nu fick hans röda kort en förödande effekt.

Sista frågan går till TK:S ordförande Christer Persson: Kommer resultatet att stå kvar?

– Ja. Fotnot: Regel 16 och paragraf h i Spelregler för bandy säger att ”Utvisning för resten av matchtiden – lindrigt (rött kort)” ska utdömas: Om en spelare som ej är uppförd på signerad matchrappo­rt/laguppstäl­lning deltar i spel.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? BEHÅLLER STORSEGERN. Markus Hillukkala och Johan Grahn riskerar inte att bli av med storsegern från i fredags, när Gripen Trollhätta­n krossade Lidköping med 9-0. Däremot kommer regel 16 att ses över sedan LAIK:S William Arvidsson fått rött kort redan...
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE BEHÅLLER STORSEGERN. Markus Hillukkala och Johan Grahn riskerar inte att bli av med storsegern från i fredags, när Gripen Trollhätta­n krossade Lidköping med 9-0. Däremot kommer regel 16 att ses över sedan LAIK:S William Arvidsson fått rött kort redan...
 ?? Bild: BENGT NILSSON ?? Ingemar Sixtensson är ordförande i Lidköpings AIK, och upprörd över det röda kortet till William Arvidsson.
Bild: BENGT NILSSON Ingemar Sixtensson är ordförande i Lidköpings AIK, och upprörd över det röda kortet till William Arvidsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden