Ttela

Framgångar för SMK i Norrland

- SVEN WASSÉN

En andraplats för Dan Rhodin och en tredje för Kristoffer Karlsson, båda SMK Trollhätta­n, blev resultatet när Sverigeser­ien körde sin tredje deltävling i helgen.

SM i rally körde en deltävling i Vännäs fredag-lördag, men där fanns inga lokala förare med.

Under lördagen däremot hakade Voc-klasserna med lokalt deltagande på och tävlade på sex tuffa sträckor i den tredje deltävling­en i Sverigeser­ien.

DET VAR EN förkyld och något hängig Dan Rhodin, SMK Trollhätta­n, som kom till start tillsamman­s med kartläsare­n Christer Karlsson.

– Det var tungt hela dagen och tiderna varierade på sträckorna, men trots allt är jag nöjd för vinnaren hade vi inte kunnat rå på – tror jag, säger Dan.

På en sträcka var han riktigt illa ute, men redde upp det.

– Sträckan före var bred och fin och man fick upp ett underbart tempo. På sträckan efter var det mer skogsväg och det gick liksom inte att köra i samma tempo. Tur att det var höga snövallar, för man blir alltid kvar på vägen om man är på väg av.

MED BLANDADE TIDER blev det ändå en fin andraplats i klassen för B-förare, och nu ligger Smk-ekipaget femma i serien när sista vintertävl­ingen är körd .

En krånglig tävling blev det för Kristoffer Karlsson och Ida Bood bland A-förarna.

På första sträckan strulade det medan de på ss 2 kom ikapp framförvar­ande och fick ligga och köra i snörök, vilket kostade tid. På nästa sträcka körde Karlsson in i en snövall och publiken fick hjälpa honom ut på vägen igen.

PÅ DE TRE avslutande sträckorna fungerade inte bromsarna något vidare, men Kristoffer är ju inte den som ger upp i första taget.

– Det blev lite onödigt spännande på slutet. Jag använde vallarna för att bromsa vid flera tillfällen och det gick ju vägen.

Det slutade med tredje plats i klassen och nu ligger Karlsson/ Bood på andraplats totalt i serien.

Ett tredje ekipage från SMK Trollhätta­n hade kört upp till Vännäs för att tävla. Det var Christer och Johan Holm som körde in på 13:e plats bland A-förarna.

 ?? Bild: LOLLO ?? Dan Rhodin/christer Karlsson, SMK Trollhätta­n, tävlade med stor framgång i Vännäs i helgen.
Bild: LOLLO Dan Rhodin/christer Karlsson, SMK Trollhätta­n, tävlade med stor framgång i Vännäs i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden