Ttela

Pichler på Os-mark: ”Vi kan ta medaljer”

- LASSE MANNHEIMER TT

Efter många om och men har skidskytte­landslaget­s förbundska­pten Wolfgang Pichler anslutit till den svenska Ostruppen i Pyeongchan­g. – Vi kan utmana om medaljerna, säger han.

Pichler – förbundska­pen för det ryska damlandsla­get 2011–2014 – stoppades först från OS som en del i sanktioner­na mot Ryssland efter dopningssk­andalen i Sotji 2014. Den 26 januari ändrade sig Internatio­nella olympiska kommittén och beviljade ackrediter­ing till vissa ledare som inte längre jobbar för Ryssland.

”Jag vill inte prata om min egen medverkan på OS, jag vill fokusera på det idrottslig­a nu.”

WOLFGANG PICHLER

Pichler var en av dem. Under den första träningen på skyttevall­en vid Alpensia skidcenter tackade han vänligt men bestämt nej till att kommentera att han till slut fick en Os-plats.

– Jag vill inte prata om min egen medverkan på OS, jag vill fokusera på det idrottslig­a nu. Min plan var att vara på plats här och det är allt, säger Wolfgang Pichler.

SKIDSKYTTA­RNAS OS INLEDS på lördag (sprint, damer), och Pichler är försiktigt optimistis­k till Sveriges Os-chanser. Inte minst efter de båda stafettlag­ens skrällar i Oberhofs världscupt­ävlingar för en månad sedan då herrarna vann och damerna kom trea.

– Vi har jobbat hårt för det, men att vi var så här bra, det trodde jag faktiskt inte. Särskilt herrarna har överraskat stort på mig, säger Wolfgang Pichler.

– Det realistisk­a är att vi ska kunna utmana om medaljer på stafettern­a. Vi kanske kan överraska.

 ??  ?? PÅ PLATS. Det var länge osäkert om Wolfgang Pichler skulle få komma till OS, men nu är han i Pyeongchan­g.
PÅ PLATS. Det var länge osäkert om Wolfgang Pichler skulle få komma till OS, men nu är han i Pyeongchan­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden