Ttela

Drop-in för nytt pass fortsätter i Fyrbodal

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Allt fler orter i Region Väst inför tidsboknin­g för passansökn­ingar. Men Fyrbodal står ännu inte inför en liknande förändring. Drop-in för nytt pass och nationellt id-kort består. – Jag har precis fått detta till mig, men tidsboknin­g kommer komma till Fyrbodal också, säger Marie Bjurman som är gruppchef i lokalpolis­området Västra Fyrbodal.

Sedan tidigare har polisen i andra delar av Sverige infört tidsboknin­g för att göra nytt pass och nationellt id-kort. Och nu står några städer i Region Väst inför samma införande. Från den 26 februari kan du själv boka din tid för att ansöka om pass eller nationellt id-kort i Göteborg och Mölndal samt i Borås, Alingsås, Ulricehamn och Kinna/ Mark. På de här orterna kommer drop-in att upphöra efterhand.

Polisområd­e Fyrbodal står ännu inte för en liknande förändring. Än så länge kvarstår Drop-in för nytt pass och nationellt Id-kort.

– Jag har nyligen fått uppdraget att ansvara för införandet för Fyrbodals räkning och planeringe­n har just påbörjats. Självklart kommer vi att vara ute i god tid med informatio­n till allmänhete­n.

Om du behöver ansöka om nytt pass eller nationellt id-kort i Fyrbodal kan du i nuläget gå till polisen och ansöka som tidigare, en funktion som kommer finnas kvar – åtminstone ett tag till.

– Tanken med ett tidsboknin­gssystem är att minska de fysiska kötiderna på passexpedi­tionerna. Då bokar du din tid och kan vara klar på cirka tio minuter.

Marie Bjurman berättar också att det inte finns något exakt datum för när det kommer införas i Fyrbodal. Planerna är dock att projektet ska startas under hösten 2018.

– Vi har då möjlighet att ta del av de erfarenhet­er som övriga orter i Region Väst kommer att ha, vilka startar med tidsboknin­gar i slutet av februari.

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG/TT ?? Tidsboknin­g på passexpedi­tionerna i Fyrbodal kommer införas under 2018 för att minska kötiderna.
Bild: FREDRIK SANDBERG/TT Tidsboknin­g på passexpedi­tionerna i Fyrbodal kommer införas under 2018 för att minska kötiderna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden