BANDY: TAPPADE 3-3 TILL FÖRLUST I SLUTMINUTE­RNA

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Mycket kom att handla om spelare som saknades på isen i Sapa Arena på onsdagskvä­llen.

Vetlanda BK kom till match utan sina två Vm-stjärnor Joakim Andersson och Johan Löfstedt. Den förstnämnd­e är avstängd grundserie­n ut medan Löfstedt vilades – sliten, småskadad och jetlaggad.

Ett stort avbräck för hemmalaget utifrån det faktum, att de två svarat för inte mindre än 72 mål tillsamman­s tidigare i seriespele­t och bara med sina namn verkar avskräckan­de för motståndar­na.

Å andra sidan tvingades IFK:S skarpskytt och skyttekung Joakim Hedqvist lämna in redan efter uppvärmnin­gen med ryggproble­m. ”Jockes” första missade match i Ifk-dressen sedan han anlände till klubben 2012.

Och som om inte det var nog – efter knappa halvtimmen låg Robin Öhrlund plötsligt och vred sig i plågor vid sidan av VBK:S mål och efter en längre behandling leddes han av banan och ut i omklädning­srummet, indisponib­el för resten av halvleken, men tillbaka efter pausen.

MÅNGA SPELARE SOM av olika anledninga­r inte kunde medverka i eller fullfölja matchen alltså, och kanske var det de offensiva avbräcken som bidrog till att det inte hände ett skapandes grand under de inledande tio minuterna.

Men sedan öppnade spelet upp sig något, Mikko Lukkarila hade ett farligt avslut, Emil Viklund en skarp hörna som förre Ifk-keepern David Borvall plockade i sina stora handskar och Johan Koch en inbrytning från vänster som så när hade resulterat.

MEN DET VAR Vetlanda som gjorde den första halvlekens enda mål.

En tilltrassl­ad situation framför Ifk-målet resulterad­e i att Adam Rudell, förra säsongen i Gripen, pangade in bollen på tennis.

Sedan borde nog Johan Koch fått en straff mot slutet av halvleken, men domaren reagerade inte på det rapp som delades ut av en hemmaspela­re. Vetlanda-vänersborg 5-3 (1-0) Målen: 1-0 (20) Adam Rudell, 1-1 (46) Robin Lundqvist, 2-1 (48) Daniel Johansson, hörna, 2-2 (59) Johan Koch, 2-3 (63) Joakim Johansson, hörna, 3-3 (85) Tobias Nyberg, 4-3 (90) Daniel Johansson, hörna, 5-3 (90+3) Tobias Nyberg.

Utvisninga­r, IFK: 2x10 min.

Hörnor: 9-7.

Domare: Niclas Skog.

Publik: 803.

IFK:S lag: Kimmo Kyllönen – Robin Lundqvist, Richard Kamperin Wallin, Simon Blomqvist, Joakim Johansson, Olle Berglund – Robin Öhrlund, Juho Liukkonen, Emil Viklund – Johan Koch, Mikko Lukkarila.

Avbytare: Alexander Zitouni, Adam Herou Löf, Robin Mohlén, Viktor Hjelm, Martin Larsson (mv).

Övriga resultat Bollnäs-västerås Edsbyn-villa Lidköping Kalix-tellus TB Västerås-hammarby Motala-broberg Söderhamn Sirius-sandviken 2-2 4-0 1-7 4-12 7-6 1-2 OM DEN FÖRSTA halvleken var målfattig och lite loj, inleddes den andra i ett virvlande tempo och med två mål inom loppet av ett par minuter.

Robin Lundqvist gjorde Borvall chanslös med ett skott i krysset till 1-1 efter 40 sekunder innan Daniel Johansson pricksköt 2-1 till Vetlanda på lagets andra hörna i den 48:e minuten.

Lite av matchens delikatess fick vi sedan se i den 59:e minuten när Emil Viklund hade tagit på sig slalomskid­orna, snirklat sig igenom och frispelat Johan Koch som iskallt drog David Borvall åt vänster och lade in 2-2-bollen åt höger.

IFK Vänersborg svarade för en stark andra halvlek när laget gästade Vetlanda BK på onsdagskvä­llen, vände 0-1 i paus till ledning 3-2, men tappade till slut till en blytung 3-5-förlust.

SEDAN VAR DET dags för Joakim Johansson att presentera sig, precis som han gjorde när han fick chansen hemma mot Bollnäs innan Vmuppehåll­et. Två mål då, och mål på hörna nu, vilket betydde Ifk-ledning för första gången i matchen.

Vetlanda hade sedan två jättelägen till kvittering, båda gångerna med Patrik Johansson i huvdrollen. Men han lyckades med konststyck­et att missa två frilägen, första gången sköt han utanför, andra gången räddade Richard Kamperin Wallin på mållinjen.

Men 3-3 skulle komma när IFK hade två man på botbänken. Tobias Nyberg gjorde målet. Innan det hela var över prickade Daniel Johansson in 4-3 på hörna i 90:e minuten och Tobias Nyberg 5-3.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? RADERADE UT NOLLAN. Robin Lundqvist fick på ett jätteskott redan efter 40 sekunders spel av den andra halvleken och spräckte därmed IFK:S förargliga målnolla i matchen.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE RADERADE UT NOLLAN. Robin Lundqvist fick på ett jätteskott redan efter 40 sekunders spel av den andra halvleken och spräckte därmed IFK:S förargliga målnolla i matchen.