Ttela

Vill ge tröst

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

gjort det där riktigt dumma, det där du tror att ”det här går inte att reparera”, det mest oförlåtlig­a. Då är det enkla budskapet att det finns en väg ut ur rädslan, ut ur skammen, och att det finns ett löfte om att du kommer att komma fram. Du är inte ensam, det här kommer du att fixa.

JONAS GARDELL SÄGER att det viktiga är att nå dem som behöver höra låten. Hur det går i själva tävlingen är inte särskilt viktigt och han säger gång på gång att han troligen är chanslös i den moderna Melodifest­ivalen.

När han gjorde mellanakte­n ”schlagerpr­ofessorn” häromåret konstatera­de han att artister som Charlotte Perrelli, Martin Stenmarck och Christer Lindarw missade finalen – trots att de är folkkära och i flera fall har vunnit hela tävlingen.

– Då sa jag, vilket jag tror stämmer, att ”Mello” är lite som ett bröllop. Vi tycker om att det kommer * Född: 1963 i Täby. * Bakgrund: En av Sveriges mest breda och framgångsr­ika kulturutöv­are. Verksam som artist, författare, dramatiker och komiker sedan sent 1970-tal, bland annat känd för filmer som ”Pensionat Oskar” och ”Livet är en schlager” samt bok- och tv-serien ”Torka aldrig tårar utan handskar”. * Aktuell: Debuterar som tävlande artist i Melodifest­ivalen med bidraget ”Det finns en väg” under deltävling­en i Göteborg. * 1. Samir & Viktor: ”Shuffla” * 2. Ida Redig: ”Allting som vi sa” * 3. Jonas Gardell: ”Det finns en väg” * 4. Margaret: ”In my cabana” * 5. Stiko Per Larsson: ”Titta vi flyger” * 6. Mimi Werner: ”Songburnin­g” * 7. Liamoo: ”Last breath” gamla kära fastrar och morbröder men sedan vill vi helst att de ska lämna festen tidigt, säger Jonas Gardell.

– Nu ska jag inte dissa mig själv för mycket. Jag tycker att låten är fantastisk och att den är värd att komma till finalen, men jag har också respekt för att det ska mycket till för att det ska bli så.

HAN TROR ATT låten och numret kommer att sticka ut under deltävling­en i Göteborg – det blir väldigt lite explosione­r, moderna beats, glitter och glamour.

– Det är egentligen bara ett alldeles för långt men vackert pianointro och sedan sjunger jag den här lilla sången. Sedan händer det faktiskt inte så mycket mer. Men jag tänker att många andra kommer att ha brandbombe­r och genomskinl­iga pianon som släpps från himlen.

Melodifest­ivalens andra deltävling sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

 ?? Bild: JESSICA GOW/TT ?? bryter mot i stort sett alla regler som finns för en framgångsr­ik ’Mello’-låt, säger han om ”Det finns en väg”.
Bild: JESSICA GOW/TT bryter mot i stort sett alla regler som finns för en framgångsr­ik ’Mello’-låt, säger han om ”Det finns en väg”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden