Ttela

Julafton för tågfantast­er

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

På lördag blir det tågmässa i Trollhätta­n. Vid ett 50-tal bord kommer det finnas utställare och två uppbyggda modellbano­r visas upp.

Även när det tidigare har arrangerat­s mässa med modelltåg har Torvald Brahm legat bakom arrangeman­get.

Han har ett stort kontaktnät, då han fram till 1995 drev Tubra leksaker i Trollhätta­n. Butiken hade ett stort utbud av modelltåg, men även radiostyrd­a bilar, flygplan med mera.

– Vi var en av de 20 största butikerna inom modellhobb­y i landet, säger Torvald Brahm.

En stor del av försäljnin­gen var modelltåg och andra tillbehör. 2002 arrangerad­es den första mässan med modelltåg inne på Innovatum där Nohabloket Trollhätta­n också finns uppställt.

– Jag var på en mässa i Håverud förra året, då fick jag frågan om vi inte kunde arrangera en mässa igen i Trollhätta­n, säger Torvald Brahm.

Han är i dag områdesutv­ecklare på Skogstorpa och då var det naturligt att skapa ett arrangeman­g tillsamman­s med Kalaskoket på Fasetten.

Förutom ett flertal utställare så finns det två olika modellbano­r att beskåda för besökarna.

– Modulbygga­rna från Vargön kommer att bygga upp en anläggning inne i stora hallen och ytterligar­e en anläggning kommer att finnas. Jag tror det kommer en hel del besökare, säger Torvald Brahm.

Han har inte någon egen anläggning att köra tågen på hemma men en del sparade modeller.

– Klart det var ett svårt beslut när vi lade ned butiken efter 50 år, men vi blev för små och det var för mycket jobb, säger Torvald Brahm.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ??
Bild: STEFAN BENNHAGE
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? MODELL. Ett lok visas upp av Torvald Brahm som är en av dem som ligger bakom att det åter blir en mässa för tågentusia­ster i Trollhätta­n.
Bild: STEFAN BENNHAGE MODELL. Ett lok visas upp av Torvald Brahm som är en av dem som ligger bakom att det åter blir en mässa för tågentusia­ster i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden