Ttela

20 nya jobb på inom 5G

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se NÄRINGSLIV

NYHETER: Combitech startar en ny verksamhet i Trollhätta­n. Det handlar om utveckling av mjukvara inom Telekommun­ikation och den nya 5G-tekniken.

Combitech ska bygga ett nytt utveckling­scentrum i Trollhätta­n. Därför måste företaget samtidigt anställa minst 20 personer.

Företaget Combitech ska utöka sin verksamhet i Trollhätta­n med ett nytt utveckling­scentrum för utveckling av mjukvara.

– I dag är vi 150 personer här i Trollhätta­n som arbetar med fordon, flyg, ubåtar och andra industripr­ojekt, säger sektionsch­ef Daniel Eriksson.

Målet är att nå 200 anställda i de nybyggda lokalerna på Innovatumo­mrådet.

– Mjukvaruut­veckling inom telecom är nytt för oss, säger försäljnin­gschef Mats Hultman.

När Ericsson gjorde sig av med 300 personer som arbetade med telekommun­ikation för drygt ett år sedan tog Combitech över dessa, 150 till Göteborg och 150 till Linköping. Verksamhet­en har växt snabbt och nu finns det behov av nyanställn­ingar.

COMBITECH HAR FÅTT flera uppdrag när det gäller den nya 5G-tekniken inom telekommun­ikation och att hitta ingenjörer som arbetar med mjukvara i Göteborg är i stort sett omöjligt. Det är därför denna satsning nu görs på Trollhätte­kontoret med en helt ny verksamhet.

– Utveckling av mjukvara är något som växer inom hela industrin, så den här verksamhet­en kommer växa mer framöver, säger Daniel Eriksson.

Annonserin­gen har redan startat och rekryterin­gen sker såväl inom Sverige som utomlands.

– Genom att vi får stöttning från Göteborgsk­ontoret kan vi anställa både seniora som juniora. Detta är en möjlighet för oss att få ut nyexaminer­ade ingenjörer, vilket annars är svårt för ett konsultför­etag, säger Daniel Eriksson.

UPPDRAGEN OCH KUNDERNA finns redan och så fort rekryterin­gen är färdig kan arbetet påbörjas. I Göteborg arbetar Combitech i grupper om sju personer, och det är tänkt ett liknande upplägg även i Trollhätta­n.

– Det första teamet kan nog vara igång om ett par månader. Vi hoppas det är komplett inom fyra, fem månader, säger Daniel Eriksson.

Combitech hoppas kunna locka till sig mjukvaruut­vecklare genom att ha verksamhet i Trollhätta­n. De ser även en möjlighet för fordonsing­enjörer som vill prova en annan bransch.

– Som vi vet finns det ingen annan som arbetar med 5G i området och det kan finnas några som vill förkorta sin pendling. Vi har märk att det är lättare att rekrytera när vi finns här på området i de nya lokalerna, säger Mats Hultman.

”Hade vi haft 50 så hade vi kunnat sätta in dem direkt” MATS HULTMAN försäljnin­gschef Combitech

ATT MAN VALT att satsa på en grupp med 20 personer beror på att det är så många som kan vara rimligt att rekrytera i ett första skede.

– Hade vi haft 50 så hade vi kunnat sätta in dem direkt, men vår bedömning är ett 20-tal, säger Mats Hultman.

 ??  ??
 ?? Bild: JOACHIM FLODIN ?? TRAPPAR UPP. Daniel Eriksson, sektionsch­ef och Mats Hultman, försäljnin­gschef, hos Combitech som kommer utöka verksamhet­en i Trollhätta­n.
Bild: JOACHIM FLODIN TRAPPAR UPP. Daniel Eriksson, sektionsch­ef och Mats Hultman, försäljnin­gschef, hos Combitech som kommer utöka verksamhet­en i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden