Ttela

Välkommen titta in i Mars-bostäderna

TROLLHÄTTA­N: ”MÅNGA HAR OROAT SIG FÖR BULLER – MEN HÄR ÄR HELT TYST”

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Om några veckor får blivande hyresgäste­r och allmänhet chansen – redan nu kan TTELA:S läsare gå på visning i kvarteret Mars.

Anna Wänblom, kommunikat­ör i kommunala bostadsbol­aget Eidar, gläntar på en dörr i plywood i huset längs Drottningg­atan. Väl inne är förvånansv­ärt mycket färdigt; vi tar hissen upp till femte och högsta våningen. Här väntar två möblerade visningslä­genheter, och Eidars projektled­are Matti Benigh Kjörnsberg som ger en statusrapp­ort.

– Nu har vi som mest folk på plats, 100 byggare. I det här huset är lägenheter­na helt klara, teknikoch rörinstall­ationer pågår.

I HÖGHUSET HAR innervägga­rna börjat komma upp, i husen längs Järnvägsga­tan och Kungsgatan görs de sista gjutningar­na samtidigt som tak, fläktrum och fönster sätts på plats.

På plats finns också Madeleine Berglund Rendell, uthyrnings­ansvarig för Eidars nyprodukti­on, med en rapport om uthyrnings­läget.

– Nu är 20 av 177 lägenheter kvar – det är först till kvarn som gäller.

Lägenheter­na varierar stort vad gäller storlek och planlösnin­g. Den trea vi tittar in i har öppen planlösnin­g, andra lägenheter har separat kök och vardagsrum. Standarden är lite högre än i normala hyreslägen­heter, menar Eidar.

– Exempelvis är det genomgåend­e parkett i kök och rum och klinker i hall och badrum, säger Matti Benigh Kjörnsberg.

De som tecknat kontrakt i god tid har också kunnat välja färger och andra detaljer i lägenheten, och tillval som inglasning av balkong och dusch.

SAMTLIGA GARAGEPLAT­SER – ett 90tal – är tecknade.

– Många säger att de ska göra sig av med bilen eftersom det är så nära till allt och de får gratis medlemskap i bilpoolen. Och det finns parkerings­alternativ runtom, säger Madeleine Berglund Rendell.

Bland det sista som blir klart är garaget och innergårde­n. Även om många lägenheter blir klara innan dess skulle det bli bökigt att bo där. Inflyttnin­gsdatum är därför satt till 1 december i de tre ”vanliga” husen, och 1 januari i trygghetsb­oendet.

– För att det inte ska bli kaos kommer inflyttnin­gen att starta två–tre veckor tidigare, vi gör ett schema med hiss- och garagetide­r.

De blivande hyresgäste­rna bjuds in till visning 3 mars, medan allmänhete­n får kika in 17 mars.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? VISNING PÅ GÅNG. Än återstår drygt nio månaders byggarbete i kvarteret Mars, men snart bjuder Eidar in hyresgäste­r och allmänhet till några visningslä­genheter. TTELA fick en tjuvtitt.
Bild: STEFAN BENNHAGE VISNING PÅ GÅNG. Än återstår drygt nio månaders byggarbete i kvarteret Mars, men snart bjuder Eidar in hyresgäste­r och allmänhet till några visningslä­genheter. TTELA fick en tjuvtitt.
 ??  ??
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? SNART FULLT. Nu finns bara tjugo lägenheter kvar i Mars, berättar Matti Benigh Kjörnsberg, projektled­are, och Madeleine Berglund Rendell, uthyrnings­ansvarig, på plats i en av visningslä­genheterna. Utsikten på femte våning är fin, och de tjocka...
Bild: STEFAN BENNHAGE SNART FULLT. Nu finns bara tjugo lägenheter kvar i Mars, berättar Matti Benigh Kjörnsberg, projektled­are, och Madeleine Berglund Rendell, uthyrnings­ansvarig, på plats i en av visningslä­genheterna. Utsikten på femte våning är fin, och de tjocka...
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden