Ttela

”14 klagomål är givetvis 14 för mycket”

- SOFIA CALLESSON 0520-42 26 91 sofia.callesson@ttela.se KONSUMENT

– Vi är förvånade över att vara högst upp på listan gällande antal klagomål i Trollhätta­n men det är samtidigt någonting som vi tar på största allvar. Så kommentera­r Anders Andréasson från Mobile Group Nordic AB att företaget hamnat på listan över klagomål.

Enligt honom är det en väldigt komplex bransch med flera abonnemang­savtal inom mobilabonn­emang, bredband och tv, som i stort sätt varje person i Sverige har.

– Vid ett byte kan det vara svårt att hålla reda på allt med uppsägning­stider och avtalstide­r som kan skilja sig från olika operatörer och leverantör­er, där behöver vi som bolag vara extremt tydliga eftersom det är vårt expertisom­råde och inte kundens, skriver Anders Andréasson i ett mejl.

HAN PÅPEKAR ATT Mobile Group, under perioden som företaget var etablerade i Trollhätta­n, var det företag som fick flest kunder inom telekom.

– Men vi fick tyvärr även 14 klagomål. Flera kunder upplever att ni lurar på dem avtal, i vissa fall flera avtal. Hur gör ni för att hjälpa en kund som känner sig lurad av er?

– Vi har haft stor prioritet på dessa 14 klagomål och hjälper varje individuel­l kund tills kunden är nöjd med lösningen. 14 klagomål är givetvis 14 för mycket men vi har utöver det väldigt nöjda kunder som handlar via oss vilket vi är mycket stolta över, svarar Anders Andréasson.

SOM NUMMER ETT på Vänersborg­s lista över företag med mest antal klagomål och som nummer två på Trollhätta­ns lista står teknikföre­taget Elgiganten.

Tobias Lewinsson, som är avdelnings­chef på Elgiganten på Överby i Trollhätta­n, är inte särskilt förvånad över att företaget hamnat på listan. Han tycker snarare att det nästan vore konstigt om man inte gjort det.

– Jag tycker att det är tråkigt att vi är på listan, men med tanke på det höga kundflödet vi har så kan jag förstå att vi är med där, säger Tobias Lewinsson.

Enligt honom jobbar företaget jobbar dagligen med att få så ”få röda tryck”, som möjligt.

– Vi har en klickmaski­n, som vi kallar för happy or not, där kunderna får svara på hur nöjda de varit med servicen här. Vi analyserar svaren dagligen och för hela tiden diskussion­er om vilka kommentare­r och klagomål som kommer in från våra kunder, säger Tobias Lewinsson.

PÅ DELAD FEMTEPLATS, på Trollhätta­ns lista över företag med mesta antal klagomål, finns det kommunala bostadsbol­aget Eidar.

– Vi har tyvärr inte fått kännedom om just dessa klagomål då dessa inte blivit till några ärenden hos klagoinsta­nsen, säger Urban Blom, vd för Eidar,

HAN TYCKER ATT det är tråkigt att bolaget finns med på listan men anser samtidigt inte att det är särskilt konstigt.

– Vi tar hand om 6 000 människors hem, en femtedel av alla Trollhätte­bor bor ju hos oss. Med så många lägenheter så händer det saker varje dag som vi försöker att åtgärda. Vi tycker givetvis att det är tråkigt att hamna på listan men kan förstå det ur ett matematisk­t sammanhang.

– Det är dessutom människors hem det handlar om och då ligger det nog närmare till hands att man blir lite argare på oss. Vi har jättestor respekt för de synpunkter och klagomål som kommer in och är alltid öppna för feedback, säger Urban Blom.

 ?? Bild: SOFIA CALLESSON ?? FÖRSTÅR. Elgiganten finns på listan över företag med mest antal klagomål. ”Jag tror att vi ska vara på den listan med tanke på det höga kundflödet som vi har”, säger Tobias Lewinsson, avdelnings­chef på Elgiganten Överby i Trollhätta­n.
Bild: SOFIA CALLESSON FÖRSTÅR. Elgiganten finns på listan över företag med mest antal klagomål. ”Jag tror att vi ska vara på den listan med tanke på det höga kundflödet som vi har”, säger Tobias Lewinsson, avdelnings­chef på Elgiganten Överby i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden