Ttela

Badbombs-företag får pris

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

Egentillve­rkade badbomber är idén till Uf-företaget Badbomben. Under torsdagen fick eleverna bakom företaget ta emot pris för sin affärsplan.

Det var i samband med en kurs i entreprenö­rskap som Lisen Ekdahl och Evelina Sunnerdahl, båda elever vid naturveten­skapsprogr­ammet på Fridagymna­siet, kom på idén till sitt Uf-företag.

– Vi ville gärna kombinera Uf-företaget med vårt gymnasiear­bete som ingår i naturprogr­ammet. Därför har vi, förutom att utveckla företaget, också undersökt badbombern­as kemiska kombinatio­ner och innehåll, säger Lisen Ekdahl.

UNDER ARBETETS GÅNG har de genomfört en marknadsun­dersökning för att ta reda på hur intresset för badbomber ser ut. Det har skett genom enkäter och en kvalitativ studie där en grupp fick testa olika doftprover och komma med synpunkter.

Lisen Ekdahl och Evelina Sunnerdahl tillverkar badbombern­a själva och både marknadsfö­ring och beställnin­gar sker genom sociala medier.

– Vi har lärt oss en hel del under processen, dels om lagar och vilka rättighete­r och skyldighet­er vi har som företag. Rent praktiskt har vi fått erfarenhet­er av hur vi ska organisera vår tid och jobbet, säger de.

Nu har eleverna utsetts till vinnare av årets affärsplan, ett pris som delades ut av Marianne Haglund från PWC i Trollhätta­n.

– Deras affärsplan har trevlig layout och bra balans. Den ger en tydlig bild av företagets verksamhet och ekonomiska plan, säger Marianne Haglund.

PRISET DELADES UT i samband med Vänersborg­s kommuns Frukostfor­um, där personer från näringsliv­et samlades i går morse.

På plats fanns också TTELA:S publisher och chefredakt­ör Cecilia Frisk, som var inbjuden för att berätta om de förändring­ar som skett på TTELA och Stampen sedan rekonstruk­tionen 2016.

”Affärsplan­en ger en tydlig bild av företagets verksamhet och ekonomiska plan”

MARIANNE HAGLUND

 ?? Bild: NICLAS WINTER ?? ENTREPRENÖ­RER. Gymnasieel­everna Evelina Sunnerdahl och Lisen Ekdahl har fått pris för affärsplan­en till sitt Ufföretag Badbomben.
Bild: NICLAS WINTER ENTREPRENÖ­RER. Gymnasieel­everna Evelina Sunnerdahl och Lisen Ekdahl har fått pris för affärsplan­en till sitt Ufföretag Badbomben.
 ??  ?? PUBLISHER OCH CHEFREDAKT­ÖR. Cecilia Frisk var inbjuden till Frukostfor­um för att berätta om förändring­arna på TTELA och Stampen sedan rekonstruk­tionen avslutades.
PUBLISHER OCH CHEFREDAKT­ÖR. Cecilia Frisk var inbjuden till Frukostfor­um för att berätta om förändring­arna på TTELA och Stampen sedan rekonstruk­tionen avslutades.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden