Ttela

Yvonne Swahn ställer ut i Riga

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

Konstnären Yvonne Swahn från Vänersborg är ständigt aktuell. Just nu ställer hon ut verk på National Museum i Riga.

Yvonne Swahn tillhör Akroma, en sammanslut­ning av konstnärer från 13 europeiska länder, vars grundidé är att visa på den variations­rikedom som en av de mest grundlägga­nde konstforme­rna – teckning – kan innehålla.

SEDAN I TORSDAGS ställer hon tillsamman­s med 54 andra konstnärer ut verk på National Museum Arsenals i Lettlands huvudstad Riga.

– Jag visar tio teckningar gjorda under hösten, berättar Yvonne Swahn som fanns på plats under vernissage­n och även kommer att delta i en debatt på museets del för samtidskon­st.

Uppslaget till det europeiska konstnärsk­ollektivet föddes för ett par år sedan vid en utställnin­g på Nordens enda museum för teckning, Teckningsm­useet i Laholm.

Där deltog Swahn, som en av få svenska konstnärer, i en jätteutstä­llning med över 500 verk av 102 konstnärer från Europa och USA. Även där var syftet att framhäva mångfalden, visa hur teckningar varierar över kontinente­r, kulturer, språk och kontexter.

DÄREFTER HAR AKROMA ställt ut i Paris dit konstnärsk­ollektivet återkommer med en ny utställnin­g på Carreau du Temple redan nästa månad, samtidigt som Drawing Now Art Fair pågår.

Parallellt med det har Yvonne Swahn också en separatuts­tällning på Glasets hus i Limmared och gör en dokumentär om sitt konstnärsk­ap.

Utställnin­gen på National Museum Arsenals i Riga pågår till den 11 mars.

 ?? Bild: JERRY LÖVBERG ?? PRODUKTIV. Yvonne Swahn ställer ut teckningar på National Museum i Riga. Samtidigt har hon en separatuts­tällning i Limmared och gör en dokumentär.
Bild: JERRY LÖVBERG PRODUKTIV. Yvonne Swahn ställer ut teckningar på National Museum i Riga. Samtidigt har hon en separatuts­tällning i Limmared och gör en dokumentär.
 ?? Bild: YVONNE SWAHN ?? I Riga visar Swahn fem verk, två av dem ser du här.
Bild: YVONNE SWAHN I Riga visar Swahn fem verk, två av dem ser du här.
 ??  ?? VISAS UPP.
VISAS UPP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden