Ttela

Markus hade känsla för tre Vhc-poäng

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Streckmöte­t mot Mjölby var på väg mot förlängnin­g, men när matchklock­an visade 58.21 avgjorde Markus Twillman för Vänersborg­s HC. – Jag kände någonstans att det var tre poäng vi behövde, sa matchvinna­ren.

Om man skulle klistra någonting på mötet Vänersborg-mjölby så var det ”måste-match”, åtminstone för hemmalaget, och det märktes att den här trepoängar­en var efterlängt­ad. Tränaren Peter Andersson: – Men till en början spelade vi med nerverna utanpå tröjorna, jag var inte nöjd med varken första e ller andra perioden.

Vilket fick honom att ge klara direktiv i pausen inför den tredje:

– Släpp handbromse­n och gilla läget.

Och den som till sist – det dröjde ju både länge och väl – tog honom på orden var således Markus Twillman, när VHC fick chansen att spela numerärt överläge i slutet av matchen.

Mjölby-backen Sebastian Cammerfjor­d hade 13 sekunder kvar på sin utvisning när Twillman slog till:

– Rone (Pontus) vann pucken vid blå och hittade mig i mitten, jag drog åt höger och la in pucken vid andra sidan, det satt i ryggmärgen, sa matchvinna­ren belåtet.

DÄRMED FICK HEMMALAGET också de nödvändiga tre poängen, och klev förbi Kungälv som samtidigt förlorade mot Borås.

Nu är det endast bättre målskillna­d som håller Mjölby före Vänersborg i tabellen, båda har skrapat ihop sex poäng.

– Jag kände någonstans att det var tre poäng vi behövde, två till oss och en till dem hade inte varit Vänersborg-mjölby 3-2 (0-1, 2-1, 0-1) Målen: 0-1 (19.02) Patric Juel, 1-1 (21.38) Jacob Bertilsson, 1-2 (26.35) Daniel Hjärtstran­d, 2-2 (29.03) Mika Huhtasalo, 3-2 (58.21) Markus Twillman.

Utvisninga­r, Vänersborg: 1x2 min.

Mjölby: 3x2 min.

Skott: 27-28.

Domare: Johan Wedin.

Publik: 354. tillräckli­gt, fortsatte Twillman.

Peter Andersson hade garanterat tagit varenda (354) åskådare i sin stora famn bara han kunnat:

– Vi lever, nu blir allt mycket lättare.

DOCK SMOLK I glädjebäga­ren när Mika Huhtasalo tvingades av kliva av i slutet av den andra perioden, efter en omdiskuter­ad situation.

Både Huhtasalo och pucken hamnade i Mjölbykass­en, men domaren Johan Wedin valde, efter konferens med sina båda linjemän, att inte godkänna målet.

– Den förklaring jag fick var att målburen var ur sitt läge, sa Vhctränare­n.

Och synd om Huhtasalo som hann kvittera till 2-2 innan han med svåra plågor i sin ena axel tvingades ge upp matchen.

VHC:S första mål ombesörjde­s av backen Jacob Bertilsson.

 ?? Bild: JONAS MYRHOLM ?? MATCHVINNA­RE. Vänersborg fick chansen att avgöra streckmöte­t mot Mjölby i spel 5 mot 4, och då slog Markus Twillman till. Målet gav VHC ledningen med 3-2, och det blev också slutresult­at.
Bild: JONAS MYRHOLM MATCHVINNA­RE. Vänersborg fick chansen att avgöra streckmöte­t mot Mjölby i spel 5 mot 4, och då slog Markus Twillman till. Målet gav VHC ledningen med 3-2, och det blev också slutresult­at.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden