Ttela

JESSICA REDO FÖR MELLO IGEN

JESSICA ANDERSSON: ”JAG HAR ETT DREAM TEAM BAKOM MIG”

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Hon missade femårsjubi­leet. Och hon missade tioårsjubi­leet. Men 15 år efter vinsten i Melodifest­ivalen kunde ingen eller inget stoppa henne. Om en vecka gör Jessica Andersson sin sjunde Mello-start. – Det här är min ”Give me your love” 2018, säger hon om tävlingslå­ten ”Party Voice”.

Det har alltså gått 15 år sedan hon och Magnus Bäcklund tog hela landet med storm med ”Give me your love”.

När vi hälsar på henne hemma i Strömslund är Trollhätte­tjejen fortfarand­e ganska lugn, men hon vet vad som väntar och tecknen finns där redan.

– När jag ser Mello-trailern på tv känner jag direkt hur det börjar röra sig i magen, jag börjar svettas under armarna och ställer mig genast frågan: ”Varför har jag gett mig in i det här igen?” säger den rutinerade artisten med ett skratt.

För det där med rutin är ett tveeggat svärd. Ja, hon vet precis hur allt funkar inne i den berömda Mello-bubblan och ja, hon har massor av rutin och erfarenhet jämfört med många av sina yngre kolleger, men utan nerver? Nej, det är hon inte!

– Jag skulle snarare säga att det har blivit värre för varje gång, säger hon och himlar med ögonen.

ÄNDÅ FINNS DET något i den där bubblan som drar henne till sig, gång på gång, och hon avslöjar att hon var bra sugen på att vara med redan förra året, men att den rätta låten inte dök upp. Så var inte fallet inför årets tävling. Det var snarare tvärtom.

– Jag fick en jäkla massa bra låtar – och sen kom den här ... säger hon och syftar på ”Party Voice”, skriven av festivalrä­ven Fredrik Kempe ihop med David Kreuger, Niklas Carson Mattsson och Jessica själv.

– Den är helt annorlunda mot det jag gjort tidigare och först tänkte jag att den var lite för ”ung” för mig, men sen kände jag att det kanske i stället kan vara lite extra coolt att jag som är lite äldre sjunger den – och nu är den 100 procent min! Den handlar om att göra sin röst hörd, som kvinna, som mamma, som människa – allt det jag är.

DET BLIR UP-TEMPO den här gången och full fart på scenen, där Jessica har sällskap av fyra kvinnliga dansare. Blir det möjligen dans även av tjejen som faktiskt har vunnit ”Let’s Dance”?

(skratt) – Ja, det är det många som påpekar, men jag låter tjejerna sköta dansen. Det är dessutom en ganska avancerad låt att sätta, det blir mycket flås ändå, även utan dans. Och Fredrik Kempe lämnar inget åt slumpen, så jag vet att numret kommer att bli perfekt.

– Fredrik är dessutom en grym sångcoach och han lockade fram något i mig, i min röst, som jag inte visste att jag hade själv.

JESSICA GÅR UT som nummer fyra i startfälte­t i Malmö. Som nummer fem intar Kalle Moraeus och Orsa Spelmän scenen och det betyder returmöte och chans till revansch för Kalle, som fick stryk av Jessica och balladen ”I did it for love” i Andra chansen 2010.

– Kalle sa direkt, när han fick syn på mig på pressträff­en i höstas och vi fick veta vilka som skulle tävla var, att ”åh nej – ska du slå ut mig nu igen?”, haha!

2018 är det en modern poplåt, en riktig partylåt, som förhoppnin­gsvis ska ta henne raka vägen tillbaka till Friends Arena. Klädfrågan ska alltid ställas och ska alltid besvaras lika kryptiskt så här dags, Klart är dock att Jessica än en gång jobbar med Lars Wallin och hon säger kort och gott att ”det blir ganska påklätt”.

– Lyxigt, elegant, smakfullt – och inte för mycket hud. Min koreograf säger att ”ärligt talat, Jessica, dina ben har man sett förut”, haha!

DÅ ÅTERSTÅR BARA ännu en given fråga: Hur går det?

– Jag har ett dream team bakom och runt mig och jag har en bra känsla, men man vet aldrig, säger Jessica, som senast hon ställde upp (2015) gick direkt till final med balladen ”Can’t hurt me now”.

– Vi lever i ett land där det finns extremt mycket talang och jag försöker gå in med inställnin­gen att det inte gör något om jag inte går vidare, men ... jag är ju tävlingsmä­nniska, så ... haha!

 ?? Bild: TOMAS FASTH ?? 2004. Fame sjöng ”Vindarna vänder oss” och tog sig, tillsamman­s med E-type, vidare till final från deltävling­en i Göteborg.
Bild: TOMAS FASTH 2004. Fame sjöng ”Vindarna vänder oss” och tog sig, tillsamman­s med E-type, vidare till final från deltävling­en i Göteborg.
 ??  ??
 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT ?? 2015. Jessica fick äntligen gå direkt till final även som soloartist med ”Can’t hurt me now”. Då kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.
Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT 2015. Jessica fick äntligen gå direkt till final även som soloartist med ”Can’t hurt me now”. Då kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? 2006. ”Kalla nätter” var Jessicas solodebut i Mello. Hon blev femma och utslagen. Eftersnack­et handlade mest om avklippta byxor.
Bild: STEFAN BENNHAGE 2006. ”Kalla nätter” var Jessicas solodebut i Mello. Hon blev femma och utslagen. Eftersnack­et handlade mest om avklippta byxor.
 ?? Bild: BENGT NILSSON ?? 2003. Fame och ”Give me your love” sopade banan med konkurrent­erna och slutade sedan femma i Eurovision Song Contest.
Bild: BENGT NILSSON 2003. Fame och ”Give me your love” sopade banan med konkurrent­erna och slutade sedan femma i Eurovision Song Contest.
 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT ?? 2010. ”I did it for love” knockade både Alcazar och Kalle Moraeus i Andra chansen och blev dessutom långkörare på Svensktopp­en.
Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT 2010. ”I did it for love” knockade både Alcazar och Kalle Moraeus i Andra chansen och blev dessutom långkörare på Svensktopp­en.
 ?? Bild: JERRY LÖVBERG ?? 2007. Med ”Kom” tog hon sig till Andra chansen i Nyköping, där hon slog ut Elin Lanto men fick ge sig mot Sanna Nielsen.
Bild: JERRY LÖVBERG 2007. Med ”Kom” tog hon sig till Andra chansen i Nyköping, där hon slog ut Elin Lanto men fick ge sig mot Sanna Nielsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden