Ttela

Lyktstolpe välte över bilar

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

NYHETER: Det tog fem månader att utreda skadestånd­sansvaret. En av bilägarna är besviken på kommunens hantering av ärendet.

En lyktstolpe välte över en cykel och två bilar. Kommunen hänvisar till sitt försäkring­sbolag och utrednings­processen har tagit fem månader. Nu beslutades det om ersättning.

Innan TTELA träffade Hans-olof Stolt var han återigen i kontakt med försäkring­sbolaget då han ville veta vad det var för typ av utredning som pågick.

”Till slut tröttnar man. Det borde ha tagit 10 minuter att utreda.”

HANS-OLOF STOLT

– Två timmar senare kom det ett mejl om att utredninge­n var klar och att vi får skadestånd.

Det var i slutet på augusti förra året som en lyktstolpe föll på Kungsgatan i Trollhätta­n. Trots att beslutet blev positivt för Hans-olof Stolt och de andra fordonsäga­rna tycker Stolt att situatione­n hanterats dåligt av kommunen.

– De hänvisar bara till sin jurist som i sin tur sällan svarar. Processen har hållit på i fem månader. Men efter en Jo-anmälan från cykelägare­n, kom det snabbt svar att de jobbar med utredninge­n, säger Hans-olof Stolt.

När lyktstolpe­n föll kvaddade den en cykel och skadade två bilar. Den ena fick skrotas och den andra repareras. Efter fem månaders mejl konversati­on och en Jo-anmälan beslutade kommunens Stockholms­baserade säkerhetsb­olag att de tre drabbade skulle få ersättning. Men under resans gång har det varit snålt med informatio­n.

– Vi höll på att mejla med kommunens jurist och försäkring­sbolag i fem månader och fick alltid svaret ”vi utreder ansvarsför­frågan”. Till slut börjar man tröttna. Det borde ha tagit 10 minuter att utreda det här fallet, jag undrar vad det är som tagit sådan tid, säger Hans-olof Stolt en av bilägarna som fick sin bil skadad.

TTELA har utan att lyckats försökte nå kommunens skaderegle­rare, Madeleine Andersson, för att fråga om utrednings­processen. Trollhätta­ns stad gatu-parkchef ger en förenklad förklaring.

– Om vi hade vetat att lyktstolpe­n varit dålig utan att åtgärda det hade vi blivit skadestånd­sskyldiga direkt. Men när det inte legat i vår kännedom att lyktstolpe­n varit i dåligt skick behöver vi inte vara skadestånd­sansvariga, därför behöver det utredas, säger Elisabeth Linderoth, Trollhätta­ns stad gatu-parkchef.

 ?? Bild: MARIA JOHANSSON ?? SKADESTÅND. Hans-olof Stolt på Kungsgatan vid samma plats som den rostiga lyktstolpe­n välte – nu ersatt med en ny. Efter fem månader dribblande ska han och de två andra drabbade få skadestånd från kommunen.
Bild: MARIA JOHANSSON SKADESTÅND. Hans-olof Stolt på Kungsgatan vid samma plats som den rostiga lyktstolpe­n välte – nu ersatt med en ny. Efter fem månader dribblande ska han och de två andra drabbade få skadestånd från kommunen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden