Ttela

SNÖREKORD I FJÄLLEN

- ROBIN SALOMONSSO­N/TT

I år behöver inte sportlovsf­irare i södra Sverige åka långt för att komma till vitklädda pister. Det råder nämligen mycket goda snöförhåll­anden över hela landet, enligt branschorg­anet Svenska skidanlägg­ningars organisati­on.

Nästan samtliga skidanlägg­ningar i Sverige kommer vara öppna under de kommande sportlovsv­eckorna. Även allra längst söderut såsom i Vångabacke­n i Skåne eller Vallåsen på Hallandsås bjuder det till skidåkning. Tack vare en snörik säsongstar­t med rekordnivå­er i fjällen och en kall inledning på februari möjliggörs åkning landet över.

– Vi har rekordmäng­der med snö i fjällen. I södra Sverige har den sista tidens snöfall i kombinatio­n med kyla gjort att princip alla Sveriges skidanlägg­ningar kan hålla öppet under sportlovet, vilket är glädjande, säger SLAO:S vd Titti Rodling.

Orter och anläggning­ar som överraskar med stora snödjup är till exempel Mullsjö i Småland och Alebacken norr om Göteborg.

Och i Stockholms­området rapportera­s det om goda förhålland­en med minst en halvmeter snö i backarna.

Enligt statistik från SLAO har inledninge­n på skidsäsong­en varit starkare än motsvarand­e period i fjol och totalt väntas närmare 600 000 vinterspor­tare besöka svenska skidanlägg­ningar under sportlovsv­eckorna.

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT ?? VITT I BACKEN. Det råder snörekord i de svenska fjällen.
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT VITT I BACKEN. Det råder snörekord i de svenska fjällen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden